Ιμάμ μπαϊλντί από την Σία Λαδά

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2021 12:08

Ιμάμ μπαϊλντί από την Σία Λαδά

Το Ιμάμ μπαϊλντί, είναι ίσως η πιο χαρακτηριστική περίπτωση τούρκικης συνταγής, που με τα χρόνια και λόγω της συνύπαρξης των δύο λαών, έγινε Πολίτικη.

Έπειτα ακολουθώντας τους ξεριζωμένους Μικρασιάτες, (μετά το «συνωστισμό στην παραλία» της Σμύρνης το 1922), έφτασε στην Ελλάδα, όπου έγινε και ελληνική!

Ιμάμ μπαϊλντί λοιπόν!

Ένα φαγάκι λαδερό και καλοκαιρινό, με μια ''πινελιά" στην ολοκλήρωση του με φέτα Κεφαλονιάς!

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΙΜΑΜ - ΜΠΑΪΛΝΤΙ

ΥΛΙΚΑ:

7 - 8 μελιτζάνες

2 κρεμμύδια μέτρια

3-4 ντομάτες

Μαϊντανό ψιλοκομμένο , δυόσμο, βασιλικό

4-5 σκελίδες σκόρδο

Αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη

1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι

Τριμμένο τυρί , λίγη Κεφαλονίτικη φέτα, λίγη φρυγανιά

2 κ. σ. πάστα τομάτας

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Πλένουμε καλά τις μελιτζάνες μας, και χαράζουμε σε δυο πλευρές, τις περνάμε ελαφρώς από το τηγάνι ώστε να ροδίσουν , στην συνέχεια τις βάζουμε σε ένα πυρέξ και τις γεμίζουμε ( αναμιγνύουμε τα κρεμμύδια σε φέτες το σκόρδο λάδι μαϊντανό ντομάτες αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη).

Τελειώνουμε το φαγητό μας με τυράκι τριμμένο από πάνω, (κεφαλογραβιέρα) και φρυγανιά. Το ψήνουμε στους 220 βαθμούς για περίπου μισή ωρίτσα δέκα λεπτά πριν το βγάλουμε τρίβουμε από πάνω Κεφαλονίτικη φέτα!

64362355 326052508316367 6655208114716934144 n

62648688 377371786245720 592319781604950016 n




336 X 280

16122257999808197650 2

 

 

00 inkefalonia general ad 300X250