Σπιτική μαρμελάδα βερίκοκο από την Σία Λαδά!
Συνταγή
Με την γεύση, το χρώμα και το άρωμα του καλοκαιριού!
ΥΛΙΚΑ:
2 κιλά βερίκοκα
1 κιλό ζάχαρη
τον χυμό ενός λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένουμε πολύ καλά τα βερίκοκα μας, τα χωρίζουμε στη μέση, αφαιρούμε το κουκούτσι και το επάνω μέρος στο κοτσάνι.
Τα τοποθετούμε στην κατσαρόλα, προσθέτουμε την ζάχαρη και αφήνουμε μία με δύο ώρες ώστε να βγάλει τα υγρά του το βερίκοκο.
Στη συνέχεια βράζουμε σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς γιατί κολλάει πολύ εύκολα.
Όταν βρίσκεται στο στάδιο που αρχίζει να δένει η μαρμελάδα μας προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού ανακατεύουμε και μόλις βλέπουμε ότι έχει δέσει πλέον την βγάζουμε από την φωτιά.
Μόλις κρυώσει καλά την διατηρούμε σε αποστειρωμένα βάζα. (Εγώ την βάζω σε καθαρά στεγνά βάζα αφού κρυώσει και διατηρείται τέλεια στο ψυγείο).
Η μαρμελάδα βερίκοκο είναι πραγματικά η βασίλισσα στις κίτρινες Μαρμελάδες!
Απολαύστε την λοιπόν στο ψωμί, την φρυγανιά σας, στα γλυκά σας!
Καλή επιτυχία!