Παραδοσιακή Κερκυραϊκή συνταγή από την Σία Λαδά
Συνταγή
Υλικά:
1 χωριάτικος κόκορας
1 φλιτζάνι του καφέ λάδι
1 κρεμμύδι, 6-7 σκελίδες σκόρδο, μαϊντανό
4 κ.σ. ντοματοπελτέ, 1 κ.σ. ξύδι, 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
λίγο κρασί, λίγο κονιάκ
1 κ.σ. ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι
1 ξύλο κανέλα, 2-3 κόκκους μπαχάρι
4-5 γαρίφαλα, 1 πακέτο μακαρόνια Νο 5
200 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
Εκτέλεση:
Πλένουμε και στραγγίζουμε καλά τον κόκορα, τον κόβουμε σε τέσσερις μερίδες, σοτάρουμε με το λάδι μέχρι να ροδοκοκκινίσει, ρίχνουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι πάνω στο οποίο έχουμε τρυπήσει τα γαρίφαλα.
Συνεχίζουμε με το ψιλοκομμένο σκόρδο και τα υπόλοιπα υλικά, βράζουμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσει ο κόκορας και να δέσει η σάλτσα.
Έχουμε έτοιμα βρασμένα τα μακαρόνια μας, τα περιχύνουμε με λίγο βούτυρο και τα τοποθετούμε σε πιατέλα, από πάνω βάζουμε τις μερίδες από τον κόκορα, σαλτσούλα και αρκετό τυράκι τριμμένο ή μοιράζουμε σε
ατομικά πιάτα.
Είναι ένα πεντανόστιμο πιάτο!
Καλή απόλαυση!