Σοκολατομπισκοτένια αποθέωση από την Σία Λαδά
Συνταγή
Σοκολατομπισκοτένια αποθέωση
ΥΛΙΚΑ:
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ:
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
1 φλιτζάνι κόκκινη φαρίνα
4 αυγά, 2 κ.σ κακάο
½ κ.γ νες καφέ, 2 βανίλιες
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ:
2 φακελάκια κρέμα ζαχαροπλαστικής βανίλια
4 φλυτζάνια γάλα φρέσκο
1 κουτί μπισκότα cookies
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 ½ φλιτζάνι νερό
5 κ.σ κονιάκ 1 κ.γ νες καφέ
ΓΙΑ ΤΟ ΓΡΑΝΙΡΙΣΜΑ:
1 σαντιγί
Cookies και τρούφα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ξεκινάμε με το παντεσπάνι, χτυπάμε καλά μαρέγκα τα ασπράδια των αυγών, στη συνέχεια του κρόκους με την ζάχαρη και τις βανίλιες.
Προσθέτουμε την μαρέγκα εναλλάξ με το αλεύρι και το κακάο, αδειάζουμε το μείγμα μας σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 40’ με 45’.
Αφού κρυώσει το κόβουμε σε τρία μέρη.
Παίρνουμε το πρώτο μέρος από το παντεσπάνι το σιροπιάζουμε και απλώνουμε την κρέμα, μέσα στην οποία έχουμε τρίψει τα μπισκότα, συνεχίζουμε με το δεύτερο κομμάτι παντεσπάνι σιροπιάζουμε, απλώνουμε την κρέμα και τέλος το τρίτο κομμάτι κατά τον ίδιο τρόπο και τέλος πάνω από την κρέμα απλώνουμε την σαντιγί μας την οποία έχουμε χτυπήσει με ένα φλιτζάνι γάλα.
Γαρνίρουμε με σοκολατένια τρούφα και μπισκότα.
Μια τούρτα με φίνα ανάλαφρη γεύση!
Καλή σας απόλαυση!