Παραδοσιακά μελομακάρονα (χωρίς ζάχαρη) μονό με μέλι από την Σία Λαδά
ΥΛΙΚΑ: 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Ξύσμα 2 πορτοκαλιών
¾ φλιτζανιού χυμό πορτοκάλι
2 κ.σ μέλι, ½ κ.γ σόδα, 1 πρέζα γαρίφαλο
2 κ.γ κανέλα, 2 φλιτζάνια αλεύρι
½ φλιτζάνι σιμιγδάλι
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ :
2 φλιτζάνια μέλι
2 φλιτζάνια νερό, 1 ξύλο κανέλας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Δουλεύουμε όλα τα υλικά μας, με το σύρμα δεν χρειάζεται μίξερ
Το λάδι, το ξύσμα πορτοκαλιών το μέλι, κανέλα, το αλεύρι στο οποίο
Έχουμε προσθέσει το μπέικιν πάουντερ, όπως και στο χυμό πορτοκαλιού
Έχουμε διαλύσει την σόδα , προσθέτουμε και το σιμιγδάλι και ζυμώνουμε
Απαλά την ζύμη μας, πρέπει να έχουμε μια μαλακιά ζύμη και όχι σκληρή
Τα ψήνουμε αφού έχουμε βάλει λαδόκολλα στο ταψί μας, στους 180
Βαθμούς για 25’ – 30’.
Έχουμε ετοιμάσει πρώτα το σιρόπι μας, ώστε να προλάβει να κρυώσει
Μέχρι να ετοιμαστούν τα μελομακάρονα.
Ζεσταίνουμε το νερό με το μέλι και το ξύλο κανέλας, για 10 λεπτάκια
Περίπου μέχρι να δέσει το σιρόπι, δεν θα γίνει εντελώς παχύρευστο μιας
Και λείπει η ζάχαρη, ζεστά μελομακάρονα λοιπόν σε κρύο σιρόπι.
Καλή απόλαυση!!!!!