Λαχταριστά μύδια αχνιστά με λαχανικά και ούζο από την Σία Λαδά
Συνταγή
ΥΛΙΚΑ:
2 κιλά μύδια φρέσκα
3 πιπεριές πράσινες
3 πιπεριές κόκκινες και
3 πιπεριές κίτρινες
1 μεγάλο κρεμμύδι
3 ντομάτες
2 σκελίδες σκόρδο
πιπέρι
2 κ.σ ούζο
2 κ.σ ξύδι
ρίγανη
2 κ.σ ελαιόλαδο η βούτυρο ( το βούτυρο δίνει μια ιδιαίτερη γεύση )
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Καθαρίζουμε πολύ καλά τα μύδια και ξύνουμε το κέλυφος , προσέχουμε Αν κάποιο είναι ανοιχτό το αφήνουμε εκτός δεν το μαγειρεύουμε. Πλένουμε τα μύδια μας πολύ καλά, στην συνέχεια κόβουμε τα λαχανικά Μας. Σε ροδέλες τις ντομάτες τις πιπεριές και το κρεμμύδι τα σοτάρουμε Μαζί με τις 2 σκελίδες σκόρδου στο ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα μύδια Το πιπεράκι την ρίγανη το ξύδι και το ούζο. Σκεπάζουμε την Κατσαρόλα μας και αφήνουμε να βράσουν γύρω στα 5’ όχι παραπάνω Θέλουμε τα λαχανικά μας να είναι ζωντανά, και τα μύδια αφράτα!!! Αν βράσουν παρα πάνω τότε θα σκληρύνει το μύδι και δεν θα είναι Καθόλου ωραίο! Επίσης όταν κάποιο από τα μύδια δεν έχει ανοίξει το αφαιρούμε. Είναι ένα λαχταριστό πεντανόστιμο πιάτο που πραγματικά τα αρώματα Από τις πιπεριές και το φίνο άρωμα του ούζου το απογειώνει!
Καλή σας απόλαυση!