Πασχαλινά κουλουράκια από την Σία Λαδά!
Συνταγή
Yλικά:
250 γραμμ. βούτυρο
250 γράμμ. ζάχαρη
3 αυγά
½ φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
Χυμός και ξύσμα 2 πορτοκαλιών
3 βανίλιες
2 κ. γ. μπεικιν πάουντερ
1 κ.γ κοφτό σόδα
50 γραμ. αραβοσιτέλαιο
1400 γραμμ. αλεύρι γ.ο.χ
Εκτέλεση:
Δουλεύουμε στο μίξερ πολύ καλά το βούτυρο να ασπρίσει, στην συνέχεια προσθέτουμε την ζάχαρη, τα αυγά ένα - ένα τις βανίλιες, το ξύσμα και το Χυμό των δύο πορτοκαλιών, μέσα στον οποιο έχουμε διαλύσει την σόδα, Συνεχίζουμε, προσθέτοντας το γάλα το αραβοσιτέλαιο, και το αλεύρι μαζί Με το μπέικιν πάουντερ. Δουλεύουμε με το χέρι την ζύμη μας απαλή όχι δυνατό ζύμωμα, ώστε να Έχουμε μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη. Αφήνουμε για μισή ωρίτσα να σταθεί στο ψυγείο, και μετά πλάθουμε τα Κουλουράκια μας, σε διάφορα σχέδια τα περνάμε με διάλυμα από 1 αυγό και λίγο γάλα, και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20’- 25’.
Καλή Ανάσταση! Ευλογημένο Πάσχα φίλοι μου!