Πιπερόπιτα με πιπεριές Φλωρίνης και τυριά από την Σία Λαδά!
Μία πίτα με ιδιαίτερη γεύση και αρώματα! Και σπιτικό φύλλο απλα φανταστική!
Υλικά:
7-8 πιπεριές Φλωρίνης
1 κρεμμύδι ξερό και 3-4 φρέσκα
2 πράσα
200 γραμμ. Κασέρι
3κ.σ φρυγανιά
150 γραμμ. Γραβιέρα
200 γραμμ. Φέτα
Μαϊντανός
Ρίγανη |
Πιπεράκι
Αλάτι
λάδι
2 αυγά
1 φλιτζανάκι του καφέ ρύζι καρολίνα
2 ντομάτες ψιλοκομμένες, και μια κ.σ πελτές ντομάτας
Υλικά για το φύλλο:
350 γραμμ. Αλεύρι
5 κ.σ λάδι
150 γραμμ. Νερό
1 κ.σ ξύδι
αλατάκι
Εκτέλεση:
Πλένουμε και κόβουμε τις πιπεριές, τα κρεμμύδια, τα πράσα και σωτάρουμε Με το λάδι αλατοπιπερόνουμε, προσθέτουμε την ντομάτα τον πελτέ την Ρίγανη , μαϊντανό και βραζουμε για 10 λεπτάκια. Στην συνέχεια κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά αφήνουμε να Κρυώσει, και προσθέτουμε τα τυριά την φρυγανιά τα αυγά και το ρύζι. Ετοιμάζουμε μια μαλακιά ζύμη με τα υλικά μας για το φύλο. Ανοίγουμε 2 φύλλα, το ένα το απλώνουμε κάτω στο ταψί μας αφού το Περάσει με λάδι στην συνέχεια αδειάζουμε την γέμιση στο φύλλο μας, και Σκεπάζουμε την πίτα μας με το αλλο φύλλο, χαράζουμε ελαφρώς και Αλείφουμε με λάδι ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μια ωρίτσα.
Απλά πεντανόστιμη. Καλή απόλαυση!