Φρατζολάκια ολικής άλεσης στην γάστρα από την Σία Λαδά!
Συνταγή
Ένα πεντανόστιμο και υγιεινό ψωμάκι!
Υλικά:
1 κιλό αλεύρι
2 φακελάκια ξηρή μαγιά
1 κ.γ αλάτι
1 κ.γ ζάχαρη καστανή
8 κ.σ λάδι 680 γραμμ.
Νερό χλιαρό
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι , σχηματίζουμε ένα λακάκι στο κέντρο και Προσθέτουμε την μαγιά την ζάχαρη το νερό αλατάκι και το λάδι. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα σιγά σιγά να ενσωματωθούν όλα τα Υλικά μας, στην συνέχεια ζυμώνουμε με το χέρι κάνουμε διπλώματα στην Ζύμη μας και έχουμε μια αφράτη και μαλακιά ζύμη. Σκεπάζουμε το μπολ Με μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί σε όγκο 2 Ωρίτσες. Αφού έχει φουσκώσει το ζυμαράκι μας , έχουμε ανάψει τον φούρνο Στους 250 βαθμούς και τοποθετούμε μέσα την γάστρα με το καπάκι της 15 λεπτά να κάψει καλά. Την βγάζουμε προσεχτικά και τοποθετούμε τα Ψωμάκια που τους έχουμε δώσει σχήμα φρατζόλας, μπορούμε να τα Περάσουμε με λίγο νεράκι την επιφάνεια τους και να πασπαλίσουμε με Σουσάμι η να τα αφήσουμε σκέτα. Τοποθετούμε την γάστρα στο φούρνο σκεπασμένη και ψήνουμε για Μισή ωρίτσα στους 220 βαθμούς. Αφού περάσει το μισάωρο αφαιρούμε το καπάκι από την γάστρα και Ψήνουμε 20 λεπτά.
Γίνεται πραγματικά τραγανό και πεντανόστιμο! Καλή απόλαυση!