Λαχταριστά τυροκούλουρα από την Σία Λαδά!
Συνταγή
Υλικα:
550 γραμμ. Αλεύρι
1 ασπράδι αυγού
200 γραμμ. Γάλα
100 γραμμ. Νερό
100 γραμμ. Αραβοσιτέλαιο
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 κ.γ ζάχαρη
Λίγο αλατάκι, και φέτα γύρω στα 500 γραμμ.
Σουσαμάκι για το πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάζουμε το ασπράδι, το αραβοσιτέλαιο, το νερό το γάλα το Μισό αλεύρι την μαγιά την ζάχαρη και ανακατεύουμε, συνεχίζουμε με το Υπόλοιπο αλεύρι και προσθέτουμε το αλατάκι μας, δουλεύουμε την ζύμη Μας και αφήνουμε να ξεκουραστεί και να φουσκώσει σκεπασμένη με Μεμβράνη μισή ωρίτσα. Στην συνέχεια χωρίζουμε την ζύμη μας σε 8 μπαλάκια, σε κάθε μπάλα Τοποθετούμε από ένα κομμάτι φρέσκο βούτυρο και ανοίγουμε φύλλα Μακρόστενα διπλώνουμε στην μέση και κατά μήκος απλώνουμε την φέτα Τυλίγουμε σε ρολό και στρίβουμε πιάνοντας τις άκρες σε αντίθετη φορά Και κλείνουμε. Ψήνουμε τα τυροκούλουρα στους 190 βαθμούς για 30 λεπτάκια περίπου Αφου τα αλείψουμε με αυγό γάλα και λίγο λαδάκι, πασπαλίζουμε αν μας Μας αρέσει σουσαμάκι.
Γίνοντε αφράτα και πεντανόστιμα! Για όλες τις ώρες!
Καλή απόλαυση!