Παραδοσιακό αφράτο ραβανί από την Σία Λαδά

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 20 Νοεμβρίου 2021 12:30

Παραδοσιακό αφράτο ραβανί από την Σία Λαδά

 

Υλικά:

1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό

1 κούπα αλεύρι κόκκινη φαρίνα

1 γιαούρτι

4 αυγά

2 κ.γ μπέικιν παουντερ

½ κ.γ σόδα

1 κούπα ζάχαρη,

λίγο αλατάκι

Ξύσμα ενός λεμονιού

2 βανίλιες , αμύγδαλα ασπρισμένα

Για το σιρόπι: 3 κούπες ζάχαρη 2 ½ κούπες νερό 2-3 φλούδες λεμονιού, τον χυμό ενός λεμονιού 1 κ.σ βούτυρο και 1 βανίλια

101551649 538579883452485 6427104257052246016 n

Εκτέλεση: αναμιγνύουμε τα στερεά υλικά μας, το αλεύρι το σιμιγδάλι το μπεικιν την Σόδα και το αλάτι. Χτυπάμε πολύ καλά τα ασπράδια μαρέγκα, στην Συνέχεια, δουλεύουμε στο μίξερ τους κρόκους με την ζάχαρη την βανίλια Και το ξύσμα λεμονιού προσθέτουμε το γιαούρτι, συνεχίζουμε Προσθέτοντας εναλλάξ το μείγμα των στερεών υλικών με την μαρέγκα Ανακατεύοντας τα με ξύλινη κουτάλα απαλά από κάτω προς τα επάνω Με κυκλικές κινήσεις, ετσι το γλυκό μας θα αφρατέψει.

Αδειάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί , βάζοντας στην επιφάνεια του γλυκού Μας ολόκληρα αμύγδαλα, ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 35 λεπτάκια Περίπου. Πριν ξεκινήσουμε την εκτέλεση του γλυκού μας, βράζουμε τα υλικά για Το σιρόπι μας γύρω στα 7 λεπτάκια. Βγάζοντας λοιπόν το ραβανί μας Από τον φούρνο το περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι. Ενας γλυκός σιροπιαστός πειρασμός… που πραγματικά παραδίδεσαι.. και το Αφήνεις να σε ταξιδέψει… απολαμβάνοντας το με το αγαπημένο σου Παγωτό!!!

Αυτό που του ταιριάζει γάντι.. είναι το παγωτό καιμάκι!!!!

Καλή απόλαυση!!!!!!

78531178 856092098204942 96794445294338048 n101418894 592384868339715 6302031798620651520 n101442082 1612962918870876 451405422201405440 n




336 X 280

16122257999808197650 2

 

 

00 inkefalonia general ad 300X250