Παραδοσιακό γιουβέτσι με χοιρινό στην γάστρα από την Σία Λαδά
Συνταγή
Υλικά:
500 γραμμ. Χοιρινό σε χοντρά κομμάτια
200 γραμμ. Κριθαράκι
Ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 ξύλο κανέλας
1 φύλλο δάφνης
Αλάτι , πιπέρι
3 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
2 κ.σ πελτέ ντομάτας
μπαχάρι
½ ποτήρι του νερού λευκό κρασί
λίγο νεράκι
Εκτέλεση:
Σοτάρουμε στο λάδι με το κρεμμύδι και το σκόρδο το κρέας και Σβήνουμε με Κρασί, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά μας αλατοπίπερο, την κανέλα την Δάφνη την ντομάτα το μπαχάρι 2-3 κόκκους, και νεράκι. Αφήνουμε να βράσει το κρέας , και στην συνέχεια αδειάζουμε όπως είναι στην Γάστρα αφού προσθέσουμε και το κριθαράκι μας, το οποίο έχουμε βράσει Ελαφρώς . σκεπάζουμε την γάστρα και συνεχίζουμε ψήνοντας το φαγητό μας Για 15 με 20 λεπτά στους 200 βαθμούς.
Ένα αγαπημένο παραδοσιακό πιάτο! Καλή απόλαυση!