Παραδοσιακό γιουβέτσι με χοιρινό στην γάστρα από την Σία Λαδά

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 20 Νοεμβρίου 2021 12:21

Παραδοσιακό γιουβέτσι με χοιρινό στην γάστρα από την Σία Λαδά

Συνταγή

Υλικά:
500 γραμμ. Χοιρινό σε χοντρά κομμάτια
200 γραμμ. Κριθαράκι
Ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 ξύλο κανέλας
1 φύλλο δάφνης
Αλάτι , πιπέρι
3 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
2 κ.σ πελτέ ντομάτας
μπαχάρι
½ ποτήρι του νερού λευκό κρασί
λίγο νεράκι

Εκτέλεση:
Σοτάρουμε στο λάδι με το κρεμμύδι και το σκόρδο το κρέας και Σβήνουμε με Κρασί, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά μας αλατοπίπερο, την κανέλα την Δάφνη την ντομάτα το μπαχάρι 2-3 κόκκους, και νεράκι. Αφήνουμε να βράσει το κρέας , και στην συνέχεια αδειάζουμε όπως είναι στην Γάστρα αφού προσθέσουμε και το κριθαράκι μας, το οποίο έχουμε βράσει Ελαφρώς . σκεπάζουμε την γάστρα και συνεχίζουμε ψήνοντας το φαγητό μας Για 15 με 20 λεπτά στους 200 βαθμούς.

Ένα αγαπημένο παραδοσιακό πιάτο! Καλή απόλαυση!

119983448 1311812005827570 5345774395438314055 n




336 X 280

16122257999808197650 2

 

 

00 inkefalonia general ad 300X250