Τούρτα αμυγδάλου με κρέμα λεμονιού από τη Σία Λαδά

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 20 Νοεμβρίου 2021 12:20

Τούρτα αμυγδάλου με κρέμα λεμονιού από τη Σία Λαδά

Συνταγή

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ:
8 αυγά
2 φλιτζάνι ζαχαρη άχνη
2 φλιτζάνι κόκκινη φαρίνα
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
ξύσμα 2 λεμονιών και το χυμό τους

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ:
2 κρέμες ζαχαροπλαστικής βανίλια
5 φλιτζάνια γάλα φρέσκο

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΝΤΙΓΥ:
1 φακελάκι Σαντιγύ βανίλια
1 φλιτζάνι γάλα φρέσκο

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:
3 ποτήρια νερό
2 ποτήρια ζάχαρη
καβουρδισμένο αμύγδαλο για το γαρνίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ετοιμάζουμε το παντεσπάνι μας, χτυπάμε καλά τα Ασπράδια μαρέγκα στην συνέχεια χτυπάμε τους Κρόκους με την ζάχαρη βανίλιες, το ξύσμα, Και εναλλάξ το αλεύρι με το ασπράδι, βουτυρώνουμε Το ταψί μας και ψήνουμε το παντεσπάνι για μισή ωρίτσα περίπου. Χτυπάμε την κρέμα μας με το γάλα ωστε να σφίξει, και έχουμε έτοιμο και το σιρόπι μας.
Για το παντεσπάνι ( που το έχουμε κόψει στα δύο) παίρνουμε την μια φέτα από το παντεσπάνι την σιρο- Πιάζουμε στην συνέχεια απλώνουμε την κρέμα τοπο- Θετούμε την άλλη φέτα από το παντεσπάνι, σιροπιά- Ζουμε βάζουμε την κρέμα και από πάνω απλώνουμε την Σαντιγύ μας ( χτυπάμε 1 φακελάκι Σαντιγύ Γιώτης με το Γάλα μέχρι να στέκεται ) γαρνίρουμε με καβουρδισμένο Αμύγδαλο.

Είναι μια λεμονένια τούρτα με αξεπέραστη γεύση Και νοστιμιά!

Καλή σας απόλαυση!!!

pjimage6




16122257999808197650 2

 

 

00 inkefalonia general ad 300X250