Κεικ μήλου από τη Σία Λαδά

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 20 Νοεμβρίου 2021 12:20

Κεικ μήλου από τη Σία Λαδά

Συνταγή

ΥΛΙΚΑ:
4 μήλα
150 γραμμ. βούτυρο
1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη
2 ½ φλιτζάνια κόκκινη φαρίνα
Χυμό και ξύσμα λεμονιού
2 βανίλιες
1 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ
2 κ.σ κανέλα
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα σε κομμάτια προσθέτουμε το χυμό Του λεμονιού το κονιάκ και την κανέλα και τα ανακατεύουμε. Τα αφήνουμε για λίγο μέχρι να απορροφήσουν όλα τα αρώματα της κανέλας Του λεμονιού και του κονιάκ. Στο μίξερ μας χτυπάμε καλά τα ασπράδια μαρέγκα, την αφήνουμε στην Ακρη και συνεχίζουμε χτυπώντας, το βούτυρο με την ζάχαρη στην συνέχεια Προσθέτουμε τους κρόκους, το ξύσμα λεμονιού, βανίλιες και ενναλάξ το Αλεύρι ( μέσα στο οποίο έχουμε ανακατέψει το μπέικιν πάουντερ) με την Μαρέγκα. Τέλος με απαλές κινήσεις προσθέτουμε τα μήλα και ανακατεύουμε με Ξύλινη κουτάλα ώστε να ενσωματωθούν με το μείγμα των αυγών. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μια ωρίτσα περίπου. Είναι ένα εύκολο αφράτο και νόστιμο κέικ!

Ότι πρέπει για τον καφέ Και το τσάι σας! Καλή σας απόλαυση!!!

pjimage3




16122257999808197650 2

 

 

00 inkefalonia general ad 300X250