Κανελόνια από την Σία Λαδά
Συνταγή
Υλικά:
500 κανελόνια
600 γραμμ. Κιμά
2 ντομάτες ψιλοκομμένες
2 κ.σ ντοματοπελτέ
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο
1 κ.γ ζάχαρη
Αλάτι πιπέρι
κανέλα
μοσχοκάρυδο
πρόκα γαρίφαλο
1 ποτηράκι του κρασιού κονιάκ
μαϊντανό ψιλοκομμένο
10 γραμμ. Κεφαλογραβιέρα
ελαιόλαδο
λίγη φρυγανιά
Εκτέλεση :
Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο προσθέτουμε τον κιμά Ανακατεύουμε να σοταριστεί καλά ο κιμάς μας, σβήνουμε με το κονιάκ Προσθέτουμε ζάχαρη αλάτι πιπέρι , κανέλα λίγο μοσχοκάρυδο πρόκα Γαρίφαλο μαϊντανό την ντομάτα τον ντοματοπελτέ , προσθέτουμε Λίγο νεράκι και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μείνει με το λάδι του. Αφού κρυώσει ο κιμάς , προσθέτουμε λίγη φρυγανιά να απορροφηθούν τα Υγρά του κιμά. Γεμίζουμε προσεκτικά τα κανελόνια ένα ένα και τα στρώνουμε στο ταψί Τα περιχύνουμε με χυμό ντομάτας και συμπληρώνουμε λίγο νεράκι Ώστε να σκεπαστούν τα κανελόνια μας, καλύπτουμε το ταψί μας με Αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 40 λεπτά στους 220 βαθμούς , μετά Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο πασπαλίζουμε με την γραβιέρα και ψήνουμε Μέχρι να ροδίσει το φαγητό μας.
Ένα αγαπημένο φαγητό όλων μας!!! Καλή απόλαυση!