Υπέροχα μελωμένα παραδοσιακά μελομακάρονα από την Σία Λαδά!
Υπέροχα μελωμένα παραδοσιακά μελομακάρονα!
ΥΛΙΚΑ :
2 φλιτζάνια αραβοσιτέλαιο
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
3 κ.σ ξύσμα πορτοκαλιού
1 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ
1 κ.γ κανέλα,
½ κ.γ πρόκα γαρίφαλο αλεσμένο
1 κ.γ σόδα ,
2 κ.γ μπέικιν πάουντερ
800 γρ. περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό,
500 γρ. καρύδια
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ :
2 φλιτζάνια μέλι
2 φλιτζάνια ζάχαρη
2 φλιτζάνια νερό,
1 πορτοκάλι κομμένο στην μέση
4-5 πρόκες γαρίφαλο,
2 ξυλάκια κανέλας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Σε ένα μπολ δουλεύουμε το λάδι με την ζάχαρη σιγά σιγά προσθέτουμε Και τα υπόλοιπα υλικά, τα δουλεύουμε στην αρχή με το σύρμα και στην Συνέχεια με το χέρι η ζύμη μας δεν θέλει δούλεμα καθόλου με το μίξερ Θέλει απαλό ζύμωμα ισα ισα να ενσωματωθούν τα υλικά μας, γιατί αν την Κουράσουμε πολύ στο ζύμωμα θα αποβάλει το λάδι και δεν θα έχουμε το Επιθυμητό αποτέλεσμα. Αφού λοιπόν έχουμε έτοιμη την ζύμη μας πλάθουμε τα μελομακάρονά μας
Σε σχήμα μακρόστενο και τοποθετούμε ένα ένα στην λαμαρίνα μας πάνω Σε λαδόκολλα, με ένα πιρουνάκι κάνουμε στην επιφάνειά τους τρυπίτσες, Ώστε να απορροφηθεί καλύτερα το σιρόπι και να έχουμε υπέροχα Μελωμένα μελομακάρονα, τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 35’ με 40’ μόλις είναι έτοιμα τα μελομακάρονά μας τα βυθίζουμε στο σιρόπι Μας τα γυρίζουμε και από τις δύο πλευρές για δευτερόλεπτα και τα Τοποθετούμε σε έναν δίσκο .
Για σοκολατένια μελομακάρονα με μαύρη η λευκή Σοκολάτα, θα χρειαστούμε 500 γραμμ. Σοκολάτα κουβερτούρα λευκη και μαύρη 4 κ.σ σπορέλαιο. Αφού έχουμε λιώσει σε μπαιν μαρι τις Σοκολάτες μας προσθέτουμε και το αραβοσιτέλαιο και ανακατεύουμε καλά Βουτάμε τα μελομακάρονα στην σοκολάτα (λευκή μαύρη)πασπαλίζουμε με καρυδάκι Τριμμένο και αφήνουμε να στεγνώσει η σοκολάτα .
Σημ. το σιρόπι μας μπορούμε να το έχουμε ετοιμάσει από την προηγούμενη Μέρα η να το βράσουμε την ώρα που θα ετοιμάζουμε τα μελομακάρονά Μας, παίρνουν τα υλικά μας δύο τρείς βράσεις , όταν θα έχουμε Βγάλει τα μελομακάρονά μας το σιρόπι μας θα είναι πια έτοιμο για το Μέλωμα τους.
( βράζουμε πρώτα την ζάχαρη με το νερό την κανέλα την Την πρόκα γαρίφαλο και το πορτοκάλι, και τέλος αφού κατεβάσουμε Την κατσαρόλα από την φωτιά προσθέτουμε το μέλι ανακατεύουμε Να διαλυθεί και είναι έτοιμο). μελομακάρονα με λευκή και μαύρη σοκολάτα για τους λάτρεις της σοκολάτας!
Καλή απόλαυση! Χαρούμενες γιορτές!