Πεντανόστιμη Τσιγαριδόπιτα από την Σία Λαδά
Συνταγή
Είναι μια αρωματική πίτα, από άγρια αρωματικά χόρτα που φτιάχνουμε τα παραδισιακά Κεφαλλονίτικα Τσιγαρίδια!
Υλικά για την γέμιση:
2 ½ κιλά αγρια χόρτα ( παπαρούνες, καυκαλίθρες, ζοχοί, λάπατα Πουράτζινο)
Σπανάκι, σέσκουλα, 2 πράσα, μάραθο
3-4 φρέσκα κρεμυδάκια
4-5 σκελίδες σκόρδο
σάψιχο (μαντζουράνα)
3 ντομάτες ψιλοκομμένες
2 κ.σ πελτέ ντομάτας
3 φλούδες πορτοκαλιού
150 γραμμ. Ρύζι Καρολίνα
Λάδι
αλάτι, πιπέρι
Για το φύλλο θα χρειαστούμε:
500 γραμμ. Αλεύρι
½ ποτήρι του κρασιού λάδι
3 κ.σ ξιδι
1-2 ποτήρια νερό ( ανάλογα όσο πάρει η ζύμη μας)
Εκτέλεση:
καθαρίζουμε τα χόρτα μας, τα κόβουμε και τα πλένουμε πολύ καλά. Τα ζεματάμε για 5-6 λεπτά , και τα σουρώνουμε. Σοτάρουμε ελαφρώς με Το λάδι τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο τα πράσα , συνεχίζουμε προσθέτοντας Τα χόρτα μας , την ντομάτα τα αρωματικά μας τον μάραθο, και την Μαντζουράνα, αλάτι πιπέρι τον πελτέ το πορτοκάλι. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά αφού προσθέσουμε και λίγο νεράκι. Τέλος προσθέτουμε το ρύζι , αφού βράσει το ρύζι τα τσιγαρίδια μας Είναι έτοιμα. Έχουμε ζυμώσει και ετοιμάσει την ζύμη μας και ανοίγουμε δύο φύλλα Τοποθετούμε το ένα φύλο σε λαδωμένο ταψί , αδειάζουμε την γέμιση Και σκεπάζουμε την πίτα μας, με το δεύτερο φύλλο. Χαράζουμε ραντίζουμε με λίγο νεράκι και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Μια πίτα πολύ γευστική και υγιεινή! Καλή απόλαυση!