Λαχταριστή χοιρινή τηγανιά με πιπεριέ από την Σία Λαδά
Συνταγή
Υλικά :
1 κιλό κρέας χοιρινό σε μικρά κομμάτια
Αλάτι, πιπέρι
λάδι
ρίγανη
2 κ.σ ξίδι
2 κ.σ μουστάρδα
1κ.γ μέλι
1 ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί
1 κ.γ ζάχαρη
χυμό από ένα πορτοκάλι και ένα λεμόνι
2 κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
2 κόκκινες πιπεριές
2 πράσινες πιπεριές και
2 κίτρινες πιπεριές
Εκτέλεση :
Μαρινάρουμε πρώτα το κρέας μας, μέσα σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το κρέας με το αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, ξίδι, μουστάρδα μέλι, κρασί, ζάχαρη τον χυμό από το πορτοκάλι και το λεμόνι το σκόρδο και μία κουταλιά λάδι. ανακατεύουμε όλα τα υλικά και αφήνουμε το κρέας να μαριναριστεί στο ψυγείο για μια ωρίτσα, όσο ποιο πολλές ώρες το αφήσουμε τόσο ποιο πολύ νοστιμιά θα έχει το κρέας μας. σε ένα τηγάνι σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο, τα λαχανικά μας τις πιπεριές κομμένες σε ροδέλες και τα κρεμμύδια τα οποία έχουμε ψιλοκόψει. βγάζουμε το κρέας από το ψυγείο και το σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο Στην κατσαρόλα ανακατεύοντας μέχρι να ροδίσει, στην συνέχεια προσθέτουμε στη κατσαρόλα τα σοταρισμένα λαχανικά, αφήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία να ψηθεί το φαγητό μας, ώστε να μείνει με το λάδι του. και το φαγητό μας είναι έτοιμο να το απολαύσουμε! μπορούμε να την σερβίρουμε με πατάτες τηγανιτές, ριζάκι, πουρέ η κάποια σαλάτα της αρεσκείας μας.
Καλή απόλαυση!