Πεντανόστιμη σπιτική πίτσα από την Σία Λαδά!
Υλικά για την ζύμη :
400 γραμμ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μαγιά
1 ποτήρι νερό ζεστό,1 κ.σ λάδι Λίγο αλάτι,
1 κ.γ ζάχαρη
Για την σάλτσα :
Ρίγανη Αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη Πουμαρό, και λίγο ψιλοκομμένο βασιλικό
Για την γέμιση:
κίτρινα τυριά της αρεσκείας σας, εγώ βάζω τυρί Γκούντα και μοτσαρέλα, ζαμπόν, γαλοπούλα, καπνιστή ντομάτα σε φέτες, πράσινη πιπεριά η ότι άλλο υλικό αρέσει σε σας.
Εκτέλεση: Σε ένα μπόλ βάζουμε τα υλικά μας αλεύρι μαγιά το νερό αλάτι ζάχαρη και το λάδι, τα δουλεύουμε στην αρχή με μια ξύλινη κουτάλα και στην συνέχεια ζυμώνουμε με το χέρι, από κάτω προς τα επάνω την ζύμη μας. την σκεπάζουμε για 15 λεπτάκια να φουσκώσει. αφού φουσκώσει την απλώνουμε με τα δάχτυλα σε λαδωμένο ταψί δεν την ανοίγουμε ποτέ με πλάστη γιατί έτσι θα χάσει τον αέρα που έχει εγκλωβίσει η ζύμη μας μεσα. Έχουμε ετοιμάσει την σάλτσα μας την έχουμε βράσει για 10 λεπτάκια, και απλώνουμε πάνω στην ζύμη, στην συνέχεια απλώνομε τα τυριά και τα υλικά της αρεσκείας μας. ψήνουμε στους 22ο βαθμούς μέχρι να ροδίσει .
Καλή σας απόλαυση!