Γίγαντες με σπανάκι στο φούρνο από την Σία Λαδά
Συνταγή
ΥΛΙΚΑ :
500 γρ. γίγαντες
Αλάτι, πιπέρι, λίγη ζάχαρη
1 κρεμμύδι
2 πιπεριές Φλωρίνης
Σέλινο, σέλερι, καρότο, λίγο μαϊντανό
Ντομάτα ψιλοκομμένη
2 κ.σ ντοματοπελτέ
1 κιλό σπανάκι
4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Από βραδύς αφήνουμε τους γίγαντες σε νερό της δεξαμενής ( που είναι ιδανικό για όσπρια) διαφορετικά μέσα στο νερό προσθέτετε 1 κ.γ σόδα, Ώστε να φουσκώσουν οι γίγαντες, και να μπορέσουν να βράσουν. αδειάζουμε λοιπόν το νερό αυτό στο οποίο έχουν μείνει όλη την νύχτα και βάζουμε νερό στην κατσαρόλα μας, προσθέτουμε τους γίγαντες να πάρουν μια δυο βράσεις και αδειάζουμε πάλι το νερό αυτό, προσθέτουμε νερό ξανά και ετοιμάζουμε τους γίγαντες με τα υλικά μας να βράσουν κανονικά μέχρι να μαλακώσουν. Αφού είναι έτοιμοι αδειάζουμε με την βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας στο ταψί μας, πιρέξ η κάποιο άλλο ταψί . Προηγουμένως έχουμε καθαρίσει και πλύνει καλά το σπανάκι μας το κόβουμε και το ζεματάμε για λίγα λεπτά το σουρώνουμε και το βάζουμε στην κατσαρόλα με τα κρεμμυδάκια και λάδι και σοτάρουμε για λίγα λεπτά. Στην συνέχεια το προσθέτουμε στο ταψί με τους γίγαντες. Καλύπτουμε την επιφάνεια με αλουμινόχαρτο η κάποιο καπάκι και ψήνουμε στον φούρνο μέχρι να απορροφηθεί το ζουμάκι από το φαγητό μας και μείνει με το λάδι του. Ένα τέταρτο πριν βγάλουμε το ταψί μας αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο. Ένα νοστημότατο ορεκτικό αλλά και κυρίως πιάτο. Μία άλλη πρόταση που θα πρότεινα για τους γίγαντες σε όσους αρέσει Φυσικά στο πιάτο σας μπορείτε να τρίψετε και τυρί φέτα πηγαίνει Καταπληκτικά!
Καλή απόλαυση!!!