Εκμέκ με στέβια και φρυγανιά για διαβητικούς από την Σία Λαδά!
Ένα ελαφρύ δροσιστικό γλυκό ότι πρέπει για τους γλυκούληδες (διαβητικούς) Και όχι μόνο, αλλά και για αυτούς που αποφεύγουν την ζάχαρη και τα πολλά Λιπαρά
ΥΛΙΚΑ:
1 φυτική Σαντιγύ
Φρυγανιές ολικής άλεσης
6 κ.σ άνθος αραβοσίτου Γιωτης βανίλια
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού στέβια
3 φλιτζάνια του τσαγιού γάλα με χαμηλά λιπαρά
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ :
1 ½ ποτήρι νερό
1 ποτήρι στέβια,
1 ξύλο κανέλας
Χυμό μισού λεμονιού και φλούδα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Βράζουμε για 10 λεπτά το σιρόπι μας, και αφήνουμε να κρυώσει. Ετοιμάζουμε την κρέμα , στην κατσαρόλα βάζουμε την άνθος αραβοσίτου Την ζάχαρη και το γάλα σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε καλά με Γρήγορες κινήσεις μέχρι να δέσει η κρέμα μας. Αφού είναι ετοιμη την κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
Στην συνέχεια σιροπιάζουμε τις φρυγανιές και απλώνουμε την μισή κρέμα Συνεχίζουμε με δεύτερη στρώση φρυγανιές σιροπιάζουμε και ξανά κρέμα
Τελειώνουμε με την φυτική Σαντιγύ ( την οποία χτυπάμε μέχρι να Αφρατέψει με λίγη στέβια) την απλώνουμε πάνω από την κρέμα, και Πασπαλίζουμε με κανέλα.
Το αφήνουμε στο ψυγείο για μερικές ώρες και σερβίρουμε!
Νόστιμο! Λαχταριστό! Απλό!
Καλή απόλαυση!