Σκαλτσούνια γεμιστά με λουκούμι τριαντάφυλλο από τη Σία Λαδά
Συνταγή
Υλικά:
1 φλιτζάνι κρασί άσπρο
1 φλιτζάνι αραβοσιτέλαιο
2 κ.σ. κονιάκ
2 βανίλιες
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
3 ¾ φλιτζάνια αλεύρι κόκκινη φαρίνα
¼ φλιτζάνι ζάχαρη
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
λουκούμια με άρωμα τριαντάφυλλο ( ή άλλο της αρεσκείας σας)
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάζουμε το λάδι, το κρασί, ζάχαρη, κονιάκ, βανίλιες το μπέικιν, το αλεύρι και ζυμώνουμε τα υλικά μας με τα χέρια μέχρι η ζύμη μας να είναι μαλακή και ελαστική. Κόβουμε από την ζύμη και απλώνουμε στην παλάμη μας, βάζουμε στην μέση ένα μικρό λουκουμάκι ( μπουκίτσες) ή αν έχουμε μεγάλα βάζουμε το μισό, κλείνουμε το σκαλτσούνι μας και του δίνουμε ένα σχήμα μισοφέγγαρου. Ψήνουμε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα στους 180 βαθμούς για 15’ με 20’. Αφού κρυώσουν πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη. Είναι ένα παραδοσιακό νηστίσιμο γλυκό, εύκολο και γρήγορο που πιστεύω θα σας κερδίσει με την γεύση και το άρωμά του! Σαν γέμιση εκτός από λουκούμια μπορούμε να βάλουμε και μαρμελάδα, όποια γεύση μας αρέσει!
Καλή απόλαυση!