Λαχταριστό γλυκό του κουταλιού περγαμόντο από την Σία Λαδά!

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 12 Μαρτίου 2024 08:49

Λαχταριστό γλυκό του κουταλιού περγαμόντο από την Σία Λαδά!

Συνταγή

Υλικά:
400 γραμμ. Περγαμόντα (ξυσμένα και κομμένα)
800 γραμμ. Ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
χυμό ενός λεμονιού

Εκτέλεση:
Πλένουμε και τρίβουμε τα περγαμόντα στον τρίφτη , τα κόβουμε σε φλούδες ανάλογα πόσο μεγάλα είναι, στην συνέχεια αφαιρούμε προσεχτικά την φλούδα από την σάρκα . βάζουμε τις φλούδες σε κατσαρόλα με αρκετό νερό και βράζουμε για 15 λεπτά να ξεπρικίσουν. Αποσύρουμε από την φωτιά και σουρώνουμε , αφού τα ξεπλύνουμε με κρύο νερό, συνεχίζουμε και τα αδειάζουμε σε ένα μπολ με καθαρό κρύο νερό , αλλάζουμε 3-4 φορές το νερό μέσα σε 12 ώρες. στην συνέχεια παίρνουμε μια μια φλούδα την ρολάρουμε και τρυπάμε με οδοντογλυφίδα ώστε να κρατήσει η φλούδα μας το σχηματάκι αυτό του ρολού. Ετοιμάζουμε το σιρόπι μας, βράζουμε το νερό με την ζάχαρη γύρω στα 5 λεπτά, και ρίχνουμε μέσα τα περγαμόντα, αφήνουμε να βράσουν 10 με 15 λεπτά, στην συνέχεια αφήνουμε να σταθεί το γλυκό μας 7-8 ώρες. Βράζουμε ξανά μέχρι να δεσει το γλυκό μας, 5 με 10 λεπτά προηγουμένως πριν τον τελευταίο βρασμό προσθέτουμε και τον χυμό λεμονιού. Αφού κρυώσει το γλυκό μας το βάζουμε σε γυάλινα αποστειρωμένα βάζα. ειναι ένα από αγαπημένα μου γλυκά του κουταλιού το περγαμόντο , το πρώτο! μετα το νεράντζι, το σύκο και το πορτοκάλι. Φίνο και αρωματικό!!!

Καλή απόλαυση!!!

pjimage

145703462 194940642413346 7255428405138038699 n

145307829 131094942126691 219010018602988360 n

145286783 253930276267604 6788076736032653461 n




16122257999808197650 2

 

 

00 inkefalonia general ad 300X250