Θεϊκές λεμονένιες φωλίτσες κανταϊφιού με κρέμα πατισερί από την Σία Λαδά
Υλικά:
250 γραμμ. Κανταΐφι
100 γραμμ. Βούτυρο λιωμένο
Για την κρέμα πατισερί :
½ λίτρο γάλα ,
50 γραμμ. Κορν φλάουρ
½ ποτήρι του νερού ζάχαρη
2 βανίλιες ,
50 γραμμ. Βούτυρο Ξύσμα
2 λεμονιών,
1 κρόκο αυγού
Για το σιρόπι :
1 ποτήρι νερό,
1 ποτήρι ζάχαρη
Φλούδες λεμονιού
Εκτέλεση:
Ανοίγουμε πολύ καλά το κανταΐφι μας, μέσα σε ένα μπόλ προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, ανακατεύουμε το κανταΐφι να πάει παντού το βούτυρο.
Παίρνουμε το ταψί για μαφινς και τοποθετούμε το κανταΐφι μέσα στα φορμάκια, και το πιέζουμε γύρω γύρω και κάτω , ώστε να δημιουργήσουμε μια φωλίτσα . Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι.
Το έχουμε βράσει για 15 λεπτά (νερό ζάχαρη και φλούδες λεμονιού) ετοιμάζουμε την κρέμα πατισερί, βάζουμε στην κατσαρόλα το γάλα την ζάχαρη, τις βανίλιες και το βούτυρο ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί η ζάχαρη σε χαμηλή θερμοκρασία. στην συνέχεια προσθέτουμε το κορν φλάουρ στο οποίο εχουμε διαλύσει με λίγο γάλα , ανακατεύουμε πολύ καλά με το σύρμα ωστε να εχουμε μια φίνα απαλή κρέμα αφού αρχίζει και δένει η κρέμα μας την κατεβάζουμε από την φωτιά, και προσθέτουμε τον κρόκο και το ξύσμα λεμονιών.
Γεμίζουμε με αυτήν την υπέροχη κρέμα τις φωλίτσες μας. Διακοσμούμε με ξύσμα λεμονιού και τριμμένο καβουρδισμένο αμύγδαλο. πραγματικά λαχταριστές φωλίτσες !
με το φίνο άρωμα του λεμονιού!
Καλή απόλαυση!