Σιμιγδαλένιος χαλβάς με στέβια από την Σία Λαδά!

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 19 Νοεμβρίου 2021 11:51

Σιμιγδαλένιος χαλβάς με στέβια από την Σία Λαδά!

Ένα παραδοσιακό γλυκό που λίγο πολύ όλοι φτιάχνουμε ότι πρέπει για τους διαβητικούς και όχι μονο…. που μπορούν να το δοκιμάσουν χωρίς ενδοιασμούς.

Υλικά :

1 φλιτζάνι του τσαγιού αραβοσιτέλαιο

2 φλιτζάνια του τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό

150 γραμμ. Αμύγδαλα καβουρδισμένα και χοντροκομμένα

150 γραμμ. Σταφίδα σουλτανίνα

155149707 272909564249363 212542374708517790 n

Για το σιρόπι:

4 φλιτζάνια του τσαγιού νερό 2/3 του φλιτζανιού κρυσταλλική στέβια 1 ξύλο κανέλας, φλούδα ενός λεμονιού 2 κ.σ μέλι

Εκτέλεση :

Ετοιμάζουμε το σιρόπι, βράζουμε για 10 λεπτά το νερό με την ζάχαρη το ξύλο κανέλας, τις φλούδες του λεμονιού και στο τέλος κατεβάζουμε απο την φωτιά το σιρόπι μας και προσθέτουμε το μέλι, αφήνουμε να Κρυώσει.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι, μόλις ζεστάνει προσθέτουμε το σιμιγδάλι, ανακατεύουμε συνεχώς σε χαμηλή θερμοκρασία, έως ότου πάρει σκούρο χρώμα προσοχή όμως να μην καεί.

Στην συνέχεια μέσα στο σιμιγδάλι προσθέτουμε σιγά σιγά το σιρόπι και ανακατεύουμε διαρκώς, συνεχίζουμε προσθέτοντας τα αμύγδαλα και τις σταφίδες και ανακατεύουμε, αποσύρουμε από την φωτιά και αφήνουμε λίγο να κρυώσει, αδειάζουμε το μίγμα σε μια φόρμα πατάμε καλά και ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε τον χαλβά μας με κανέλα.

Καλή σας απόλαυση!

155247950 269754177943384 6088909948872641745 n




336 X 280

16122257999808197650 2

 

 

00 inkefalonia general ad 300X250