Μανιταρόπιτα με σπιτικό φύλλο από την Σία Λαδά!
Υλικά για το φύλλο :
350 γραμμ. Αλεύρι
250 γραμμ. Νερό
2 κ.σ ξίδι,
3 κ.σ λάδι
Λίγο αλάτι
Υλικά για την γέμιση :
250 γραμμ. Μανιτάρια,
1 φλιτζάνι του τσαγιού κρασί
½ ποτηράκι του κρασιού λάδι,
αλάτι, πιπέρι 2 πράσινες πιπεριές , 1 κόκκινη,
2 κρεμμύδια
1 φλιτζάνι τριμμένο καρότο,
1 φλιτζάνι τυρί φέτα λίγο μαϊντανό,δυόσμο και ρίγανη
2 κ.σ σιμιγδάλι ψλό
Εκτέλεση : Ετοιμάζουμε την ζύμη δουλεύοντας τα υλικά μας, το αλεύρι το νερό αλάτι και το ξίδι κάνουμε μια μαλακιά ελαστική ζύμη την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ωρίτσα. Ετοιμάζουμε την γέμιση, σοτάρουμε όλα τα λαχανικά τα οποία έχουμε κόψει σε φέτες πιπεριές κρεμμύδια, μανιτάρια και το τριμμένο καρότο αφού μαραθούν σβήνουμε με το κρασί , αλατοπιπερόνουμε προσθέτουμε τα αρωματικά δυόσμο, μαϊντανό και ρίγανη ανακατεύουμε και προσθέτουμε το σιμιγδάλι. Ανοίγουμε το πρώτο φύλλο το απλώνουμε σε λαδωμένο ταψί αδειάζουμε την γέμιση και τοποθετούμε από πάνω και το δεύτερο φύλλο. Χαράζουμε την πίτα μας και περνάμε την επιφάνεια της με ελαιόλαδο, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 50 λεπτά.
Απολαύστετην ζεστή είναι… το κάτι άλλο!
Καλή απόλαυση!