Μπακαλιαράκια λεμονάτα με πατατούλες από την Σία Λαδά

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2024 07:53

Μπακαλιαράκια λεμονάτα με πατατούλες από την Σία Λαδά

Συνταγή

Υλικά:
1 κιλό μπακαλιαράκια φρέσκα
4-5 πατάτες
3 καρότα
μαϊντανό
αλάτι πιπέρι
½ κούπα ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 σκελίδες σκόρδο
χυμό ενός λεμονιού
1 κ.σ κορν φλάουρ
1 ποτηράκι του κρασιού κρασί

Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε πολύ καλά τα ψάρια τα οποία κόβουμε στην μέση , στην συνέχεια κόβουμε σε κυβάκια τις πατάτες, σε ροδέλες τα καρότα , τα κρεμμύδια και τα σκόρδα, σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα λαχανικά και στην συνέχεια προσθέτουμε από πάνω τα κομμάτια το ψάρι αλατοπιπερόνουμε και συνεχίζουμε με το κρασί και νερό τόσο όσο να σκεπάσει περίπου το φαγητό μας, αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά . Τέλος αφαιρούμε τα ψάρια τα καρότα και τα κρεμμύδια και σουρώνομε τον ζωμό, τον αδειάζουμε στην κατσαρόλα πρέπει να είναι περίπου 2 κούπες εαν δεν βγαίνουν συμπληρώνουμε με νεράκι ανάβουμε την φωτιά και εχουμε διαλύσει σε ένα μπολάκι το κορν φλάουρ στον χυμό του λεμονιού το αδειάζουμε στον ζωμό και αφήνουμε να πάρει μια βράση μέχρι να δέσει η σάλτσα . Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα ψάρια με τις πατάτες και τα καρότα και απλά κουνάμε λίγο την κατσαρόλα χωρίς να ανακατέψουμε και σερβίρουμε στο πιάτο μας, με ψιλοκομμένο μαϊντανό. Μια παραδοσιακή συνταγή παντανόστιμη για…. Πολλές βουτιές!

Και ένα λευκό κρασάκι της αρεσκείας σας να το απολαύσετε!

Καλή απόλαυση!

159620713 751536075566677 1715334437920501011 n




16122257999808197650 2

 

 

00 inkefalonia general ad 300X250