Εκμέκ κανταΐφι από την Σία Λαδά!
ΕΛΑΦΡΥ, ΓΕΥΣΤΙΚΟΤΑΤΟ, ΟΝΕΙΡΕΜΕΝΟ!
ΥΛΙΚΑ:
500 γρ. κανταΐφι
100 γρ. βούτυρο
5 φλιτζάνια γάλα
2 κρέμες ζαχαροπλαστικής η 2 κρέμες άνθος αραβοσίτου στιγμής
αμύγδαλα ασπρισμένα
κανέλα
1 σαντιγύ
βανίλια
κερασάκια
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:
2 ½ φλιτζάνια ζάχαρη
1 ½ φλιτζάνια νερό
Χυμό ενός λεμονιού, φλούδα λεμονιού
Ξύλο κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ανοίγουμε το κανταΐφι μας, έτσι ώστε να μην είναι οι ίνες κολημμένες Μεταξύ τους, το βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί το περιχύνουμε με Βούτυρο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει. Στην Συνέχεια, ετοιμάζουμε το σιρόπι μας βράζει για λίγο, αφήνουμε να Κρυώσει, και περιχύνουμε το ζεστό κανταΐφι μας. Χτυπάμε στο μίξερ τις κρέμες ζαχαροπλαστικής με γάλα ( 4 φλιτζάνια Γάλα ) και προσθέτουμε λίγο ούζο η ξύσμα λεμονιού να αρωματίσουμε Την κρέμα μας, απλώνουμε λοιπόν την υπέροχη αυτή κρέμα στο Κανταΐφι και ετοιμάζουμε την σαντιγύ ( χτυπάμε στο μίξερ με 1 Φλυτζάνι γάλα ) απλώνουμε ομοιόμορφα και πασπαλίζουμε επάνω Το αμύγδαλο καβουρδισμένο, κανελίτσα και κερασάκια!
Το βάζουμε στο ψυγείο και μετά από μερικές ώρες είναι έτοιμο για Σερβίρισμα!