Μεθυσμένα καλαμαράκια με κοφτό μακαρονάκι από την Σία Λαδά!
Υλικά :
1 κιλό καλαμαράκια κομμένα και καθαρισμένα
2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο,
1 σκελίδα σκόρδο
λίγο μαϊντανό, αλάτι πιπέρι
1 σφηνάκι ούζι,
1 σφηνάκι λευκό κρασί
1 φύλλο δάφνης,
4 ντομάτες ψιλοκομμένες
λίγη κανέλα,
ελαιόλαδο, και νερό
½ κιλό μακαρονάκι κοφτό
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα καλαμαράκια σε μικρά κομμάτια.
Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και το σκόρδο στην συνέχεια [προσθέτουμε και τα καθαρισμένα και κομμένα καλαμαράκια
ανακατεύουμε και μόλις απορροφήσουν τα υγρά τους τα σβήνουμε με το ούζο και το κρασί, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τον μαϊντανό, την δάφνη και
την κανέλα και τις ψιλοκομμένες ντομάτες, συμπληρώνουμε λίγο νεράκι και αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά.
Αφού έχουν βράσει τα καλαμαράκια προσθέτουμε και λίγο ακόμα νερό και μόλις βράσει ρίχνουμε το ζυμαρικό της αρεσκείας μας, ανακατεύουμε
συνεχώς σε σιγανή φωτιά και προσέχουμε να μην είναι στεγνό το Ζυμαρικό μας.
Καλή απόλαυση!