Φανταστικά κουλουράκια με πάστα ελιάς από την Σία Λαδά!
Υλικά:
600 γραμμ. Αλεύρι
200 γραμμ. Αραβοσιτέλαιο
120 γραμμ. Λευκό κρασί
30 ελιές καλαμών,
1 κ.γ αλάτι
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
Εκτέλεση :
Καθαρίζουμε τις ελιές από το κουκούτσι, και τις πολτοποιούμε στο μπλέντερ αδειάζουμε την πάστα ελιάς σε ένα μπολ στο οποίο προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά μας, το λάδι, το κρασί, το αλάτι το μπέικιν πάουντερ και σιγά σιγά το αλεύρι, ζυμώνουμε ώστε να έχουμε μια μαλακή ζύμη.
Πλάθουμε στρογγυλά κουλουράκια και τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα πάνω σε λαδόκολλα, ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά. Απλά κουλουράκια αλμυρά, ιδανικά για σνακ την περίοδο της νηστείας και όχι μόνο.
Καλή απόλαυση!
Ετικέτες:
Μοιράσου: