Πασχαλινά κουλουράκια από την Σία Λαδά!
Συνταγή
Yλικά:
250 γραμμ. βούτυρο
250 γράμμ. ζάχαρη
3 αυγά
125 γραμμ. γάλα
Χυμός και ξύσμα 2 πορτοκαλιών
3 βανίλιες
2 κ. γ. μπεικιν πάουντερ
1 κ.γ κοφτό σόδα
50 γραμ. αραβοσιτέλαιο
900 γραμμ. Αλεύρι
περίπου 60 γραμμ. Χυμό πορτοκαλιού
1 ½ κ.γ μαχλέπι
½ κ.γ μαστίχα
2 κρόκους αυγών με 2 κ.σ νερό η γάλα για την επάλειψη
Εκτέλεση:
Δουλεύουμε στο μίξερ πολύ καλά το βούτυρο να ασπρίσει, στην συνέχεια προσθέτουμε την ζάχαρη, τα αυγά ένα - ένα τις βανίλιες, το ξύσμα και το χυμό των δύο πορτοκαλιών, μέσα στον οποιο έχουμε διαλύσει την σόδα, συνεχίζουμε , προσθέτοντας το γάλα το αραβοσιτέλαιο, το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ, το μαχλέπι και την μαστίχα δουλεύουμε με το χέρι την ζύμη μας απαλά όχι δυνατό ζύμωμα , ώστε να έχουμε μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη. Αφήνουμε για μισή ωρίτσα να σταθεί στο ψυγείο, και μετά πλάθουμε τα κουλουράκια μας, σε διάφορα σχέδια τα περνάμε με διάλυμα από 2 κρόκους και λίγο γάλα, η νερό και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20’- 25’.
Καλή Ανάσταση! Ευλογημένο Πάσχα φίλοι μου!