Σιρτζίρτζουλα Κεφαλονιάς από την Σία Λαδά!
Υλικα:
400 γραμμ. Αλεύρι
Λίγο αλατάκι
1 βανίλια
3 κ.γ μέλι
150 γραμμ. Ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι κόκκινο κρασί η λευκό
1 κοφτό κ.γ κανέλα και λάδι για τηγάνισμα
Εκτέλεση :
Σε ένα μπολ βάζουμε τα υλικά μας, το λάδι αλάτι, βανίλια το μέλι Το κρασί την κανέλα και σιγά σιγά προσθέτουμε το αλεύρι μας Ζυμώνουμε τα υλικά μας, αφήνουμε την ζύμη μας να ξεκουραστεί περίπου μια ωρίτσα και πλάθουμε μπαστουνάκια τα οποία πατάμε Ελαφρώς , ώστε στο τηγάνισμα να βγουν τραγανά .
Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι ροδίζουν και από τις δύο πλευρές τα Βάζουμε σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί και όπως είναι ζεστά τα Ραντίζουμε με ανθόνερο. Είναι ένα παραδοσιακό σνακ Κεφαλλονίτικο ,ένα υγιεινό σνακ για κολατσιό που έφτιαχναν οι παλιότεροι.
Καλή απόλαυση!
Ετικέτες:
Μοιράσου: