Φανταστικό κέικ γεμιστό με λεμονένια κρέμα από την Σία Λαδά!
Υλικά :
300 γραμμ. αλεύρι κόκκινη φαρίνα
100 γραμμ. γάλα
130 γραμμ. αραβοσιτέλαιο
200 γραμμ. ζάχαρη,
4 αυγά
2 βανίλιες,
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
Λίγο αλάτι,
ξύσμα δύο λεμονιών
Για την κρέμα:
500 γραμμ. γάλα
150 γραμμ. ζάχαρη
60 γραμμ. αλεύρι,
1 αυγό
4 βανίλιες,
ξύσμα ενός λεμονιού
Εκτέλεση:
Eτοιμάζουμε πρώτα την κρέμα, σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αυγό την ζάχαρη έχουμε κρατήσει λίγο γάλα το αλεύρι τις βανίλιες και το ξύσμα του λεμονιού, ανακατεύουμε πολύ καλά να ενσωματωθούν τα υλικά μας, προσθέτουμε το μίγμα αυτό στο ζεστό γάλα ανακατεύουμε πολύ καλά με το σύρμα σε πολύ χαμηλή φωτιά την κρέμα μας μέχρι να δέσει, αποσύρουμε από το μάτι, και σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσει μέχρι να ετοιμάσουμε το μίγμα του κέικ.
Χτυπάμε στο μίξερ την ζάχαρη με τα αυγά μέχρι να ασπρίσουν συνεχίζουμε με τις βανίλιες το ξύσμα λεμονιών, λίγο αλατάκι, το αραβοσιτέλαιο, το μπέικιν πάουντερ και τέλος το γάλα με το αλεύρι εναλλάξ.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε το ταψί μας και αδειάζουμε το μίγμα του κέικ τέλος προσθέτουμε την κρέμα λεμονιού κουταλιά κουταλιά καλύπτοντας όλη την επιφάνεια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-35 λεπτά. Αφού το βγάλουμε από τον φούρνο αφήνουμε να κρυώσει καλά και πασπαλίζουμε μα ζάχαρη άχνη και… καλή σας απόλαυση!