Παραδοσιακή μουσταλευριά από την Σία Λαδά!
ΥΛΙΚΑ :
5 φλυτζάνια μούστο
1 φλιτζάνι αλεύρι
1 ξύλο κανέλας
καρύδι , κανέλα, αμύγδαλο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Βράζουμε τον μούστο και ξαφρίζουμε, τον αφήνουμε στην κατσαρόλα για 12 ώρες ώστε να καθαρίσει.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και πριν ανάψουμε τη φωτιά ανακατεύουμε πολύ καλά με το σύρμα ώστε να διαλυθεί το αλεύρι στον
μούστο και να μην μας δημιουργήσει σβόλους την ώρα που θα τον βράζουμε.
Αφού λοιπόν έχει διαλυθεί το αλεύρι, ανάβουμε την φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα μέχρι να γίνει μια λεία απαλή
κρέμα, προσθέτουμε ξύλο κανέλας και σουσάμι.
Μόλις αρχίζει και πήζει την κατεβάζουμε από την φωτιά, προσθέτουμε καρύδια χονδροκομμένα ή αμύγδαλα ολόκληρα καβουρδισμένα.
Σερβίρουμε σε απλό πιάτο ή μπολάκια, πασπαλίζουμε με κανέλα και καρύδι και σουσαμάκι.
Την μουσταλευριά μπορούμε να την φάμε και ξερή, αφού την αφήσουμε για μερικές μέρες στον ήλιο να ξεραθεί, η λεγόμενη μουστόπιτα.
Την κόβουμε σε φέτες και τις φυλάμε σε πλαστικά τάπερ με φύλλα δάφνης τα οποία δίνουν ένα ιδιαίτερο άρωμα στις μουστόπιτες μας.
Καλή απόλαυση !