Εκμέκ με στέβια και φρυγανιά από την Σία Λαδά!

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2024 08:55

Εκμέκ με στέβια και φρυγανιά από την Σία Λαδά!

 Για διαβητικούς!

Ένα ελαφρύ δροσιστικό γλυκό ότι πρέπει για τους γλυκούληδες (διαβητικούς)

Και όχι μόνο, αλλά και για αυτούς που αποφεύγουν την ζάχαρη και τα πολλά Λιπαρά

ΥΛΙΚΑ:

1 φυτική Σαντιγύ
Φρυγανιές ολικής άλεσης
6 κ.σ άνθος αραβοσίτου Γιωτης βανίλια
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού στέβια
3 φλιτζάνια του τσαγιού γάλα με χαμηλά λιπαρά

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ :

1 ½ ποτήρι νερό
1 ποτήρι στέβια, 1 ξύλο κανέλας
Χυμό μισού λεμονιού και φλούδα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Βράζουμε για 10 λεπτά το σιρόπι μας, και αφήνουμε να κρυώσει.

Ετοιμάζουμε την κρέμα , στην κατσαρόλα βάζουμε την άνθος αραβοσίτου

Την ζάχαρη και το γάλα σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε καλά με

Γρήγορες κινήσεις μέχρι να δέσει η κρέμα μας. Αφού είναι ετοιμη την

Κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει λίγο.

Στην συνέχεια σιροπιάζουμε τις φρυγανιές και απλώνουμε την μισή κρέμα

Συνεχίζουμε με δεύτερη στρώση φρυγανιές σιροπιάζουμε και ξανά κρέμα

Τελειώνουμε με την φυτική Σαντιγύ ( την οποία χτυπάμε μέχρι να

Αφρατέψει με λίγη στέβια) την απλώνουμε πάνω από την κρέμα, και
Πασπαλίζουμε με κανέλα.

Το αφήνουμε στο ψυγείο για μερικές ώρες και σερβίρουμε!

Νόστιμο! Λαχταριστό! Απλό!!

Καλή απόλαυση!

235064341 177469451119391 5017669344510841088 n235317011 165047575705150 880981870162189849 n




336 X 280

16122257999808197650 2

 

 

00 inkefalonia general ad 300X250