Φανουρόπιτα από την Σία Λαδά!
ΥΛΙΚΑ :
1 ποτήρι του νερού αραβοσιτέλαιο
½ φλιτζάνι κονιάκ
1 φλιτζάνι σταφίδες ξανθές
2 κ.γ κανέλα
½ κ.γ γαρίφαλο
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
Ξύσμα από δυο πορτοκάλια και ενός λεμονιού
1 ποτήρι ζάχαρη
1 κόκκινη φαρίνα, 1 φακελάκι μπεικιν πάουντερ
½ φλιτζάνι καρύδια, ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ όλα τα υλικά και τα δουλεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα, τις σταφίδες τις έχουμε μέσα στο χυμό πορτοκαλιού να μαλακώσουν λίγο, στην συνέχεια τις ανακατεύουμε με το αλεύρι και τις ρίχνουμε στο μείγμα. Λαδώνουμε το ταψί μας και ρίχνουμε το μείγμα της φανουρόπιτας.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει περίπου 40’. Η φανουρόπιτα είναι μια νηστίσιμη πίτα που φτιάχνουμε στην μνήμη του Αγίου Φανουρίου. Την κόβουμε σε 40 μικρά κομμάτια την πηγαίνουμε στην εκκλησία και την προσφέρουμε ως ευλογία.
Καλοφάγωτη!
Και υγεία στο σπιτικό σας!