Παραδοσιακά αφράτα Μουστοκούλουρα με πετιμέζι απο την Σία Λαδά!
ΥΛΙΚΑ :
1 φλιτζάνι τσαγιού πετιμέζι
1 φλιτζάνι τσαγιού αραβοσιτέλαιο
½ φλιτζάνι ζάχαρη, 800 γρ. κόκκινη φαρίνα
1 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
½ κ. γ μοσχοκάρυδο
1 ½ κ. γ σόδα
2 κ.γ κανέλα, ½ κ.γ γαρίφαλο
2 κ.σ τεντούρα η κονιάκ, 2 κ.σ κακάο
Σουσαμάκι για το πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το λάδι και την ζάχαρη τα χτυπάμε για λίγο
Στην συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά τα υπόλοιπα υλικά μας, το πετιμέζι,
Το χυμό πορτοκαλιού, μοσχοκάρυδο, κανέλα, γαρίφαλο , κακάο την
Τεντούρα τον χυμό πορτοκαλιού μέσα στον οποίο έχουμε διαλύσει την σόδα,
Και τέλος το αλεύρι.
Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ζυμώνουμε πλέον με το χέρι, η ζύμη
Μας πρέπει να είναι μαλακιά και όχι σφιχτή μόνο τότε θα έχουμε αφράτα Μουστοκούλουρα, προσοχή λοιπόν μη μας παραπέσει αλεύρι…
Πλάθουμε τα κουλουράκια μας τα περνάμε από το σουσάμι και τα
Ψήνουμε στην λαμαρίνα σε λαδόκολλα στους 180 βαθμούς για ένα Εικοσάλεπτο.
Σημ. ( Το πετιμέζι είναι το σιρόπι που προκύπτει από το βράσιμο του μούστου, δηλαδή του χυμού των σταφυλιών)
( τα κουλουράκια μας μπορούμε να τα φυλάξουμε σε τάπερ η
η κάποιο άλλο δοχείο αεροστεγώς ετσι διατηρούντε πολλες
μέρες.
Καλή επιτυχία! Καλή απόλαυση!