Λαχταριστά καλαθάκια με λεμονένια γέμιση απο την Σία Λαδά
Υλικά :
100 γραμμ. Βούτυρο
1 αυγό, 2 βανίλιες
100 γραμμ. Ζάχαρη
250 γραμμ. Αλεύρι γ.ο.χ
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
Για την κρέμα :
2 ασπράδια
2 κρόκους, λίγο αλάτι
100 γραμμ. Ζάχαρη
Ξύσμα ενός λεμονιού
150 γραμμ. Γιαούρτι στραγγιστό
Εκτέλεση :
Δουλεύουμε το βούτυρο με την ζάχαρη στην συνέχεια προσθέτουμε το αυγό την βανίλια, και τέλος το μπέκιν πάουντερ με το αλεύρι.
Εχουμε φτιάξει μια αφράτη ζύμη την οποία αφήνουμε στην κατάψυξη για 15 με 20 λεπτά. Ετοιμάζουμε την κρέμα , χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα με λίγο αλατάκι, στην συνέχεια στο μίξερ χτυπάμε τους δύο κρόκους με την ζάχαρη το ξύσμα λεμονιού και το γιαούρτι. Παίρνουμε την ζύμη μας από την κατάψυξη την χωρίζουμε σε μικρές Μπάλες και ανοίγουμε μικρά φύλλα τα οποία απλώνουμε σε ταψάκι με φορμάκια όπως ακριβως φτιάχνουμε τα μαφινς. Τα έχουμε περάσει με βούτυρο προηγουμένως, αδειάζουμε σε κάθε φορμάκι την κρέμα , κλείνουμε τα καλαθάκια από πάνω με το φύλλο που περισσεύει και ψήνουμε για 20 λεπτάκια στους 200 βαθμούς.
Τα απολαμβάνουμε με ζάχαρη αχνη! Συνοδεύοντας τον καφέ μας.
Καλή σας απόλαυση!