Η πρώτη αντίδραση Καππάτου στο μειωμένο ΦΠΑ για τα νησιά του Αιγαίου - Δηλώσεις στον COSMOS 96,5

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 25 Μαρτίου 2022 19:36

Η πρώτη αντίδραση Καππάτου στο μειωμένο ΦΠΑ για τα νησιά του Αιγαίου - Δηλώσεις στον COSMOS 96,5

O Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγής Καππάτος φιλοξενήθηκε στον Cosmos 96,5 και στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» και μίλησε για την πρόταση του Ecofin σχετικά με τους χαμηλούς συντελεστές ΦΠΑ που προτείνονται για τα νησιά του Αιγαίου, χωρίς να γίνεται καμία αναφορά για τα νησιά του Ιονίου.

«Η απόφαση του Ecofin έχει να κάνει με το Αιγαίο μόνο, όπου δίνει κίνητρα για τα νησιά του Αιγαίου μέσω της μείωσης του ΦΠΑ. Φαντάζομαι ότι αυτό που έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους – καθώς δεν έχουμε δει ακόμα τα πρακτικά – είναι ότι έχουμε εξ ανατολάς την Τουρκία. Άρα είναι για κυρίως για εθνικούς λόγους και όχι για οικονομική στήριξη».

«Την οικονομική  στήριξη αν θέλετε μπορώ να την δικαιολογήσω – μέχρι ένα σημείο – γιατί υπάρχουν πολλά, πολύ μικρά νησιά με ελάχιστους κατοίκους (δεκάδες) το κάθε νησί. Άρα ένας λόγος για την οικονομική στήριξη είναι αυτός. Από την άλλη, τα δικά μας νησιά μπορεί να είναι μεν  μεγαλύτερα, με αρκετούς κατοίκους αλλά δεν παύουν να αντιμετωπίζουν τα προβλήματα  της νησιωτικότητας (συγκοινωνίες, προβλήματα μετά την λήξη της τουριστικής περιόδου – οικονομικά). Θα έπρεπε να δούμε το θέμα των Ιονίων Νήσων».

«Δεν μπορώ να δώσω σήμερα μια απάντηση σχετικά με την απόφαση του Ecofin. Θα συνεννοηθώ τις επόμενες μέρες, με τους συναδέλφους - βουλευτές των Ιονίων Νήσων. Θα ζητήσουμε μια συνάντηση με τον αρμόδιο Υπουργό, για να δούμε τι θα μπορούσε να γίνει, θέτοντας αιτήματα και απόψεις. Θα εξακριβώσουμε και αν πρόκειται για οικονομική στήριξη των νησιών ή αν πρόκειται για την στήριξη ως προς τα εθνικά θέματα που δημιουργούνται».




16122257999808197650 2

 

 

00 inkefalonia general ad 300X250