Ε.Α.Σ.: Ατομική Ψηφιακή Μελισσοκομική Ταυτότητα

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 15 Μαρτίου 2022 16:00

Ε.Α.Σ.: Ατομική Ψηφιακή Μελισσοκομική Ταυτότητα

Ο Ε.Α.Σ. (ΑΓΡΟΤΙΚΗ  ΕΝΩΣΗ) Κεφαλληνίας & Ιθάκης ενημερώνει τους Μελισσοκόμους μέλη του και μη ότι σε κάθε ενεργό Μελισσοκόμο, ο οποίος εγγράφεται στο Εθνικό Ηλεκτρονικό Μελισσοκομικό Μητρώο, χορηγείται ατομική ψηφιακή Μελισσοκομική Ταυτότητα.

     Η Μελισσοκομική Ταυτότητα αποτελεί επίσημο κρατικό έγγραφο, το οποίο σε συνδυασμό με την επίδειξη της Αστυνομικής Ταυτότητας, αποτελεί απόδειξη των στοιχείων που είναι εκτυπωμένα σε αυτή, καθώς και των στοιχείων τα οποία τηρούνται σε ψηφιακή μορφή τόσο από το Εθνικό Ηλεκτρονικό Μελισσοκομικό Μητρώο όσο και από Μητρώα άλλων Υπηρεσιών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

     Τα στοιχεία από το  Εθνικό Ηλεκτρονικό Μελισσοκομικό Μητρώο ανακτώνται διά της ανάγνωσης ειδικού γραμμωτού κώδικα  «γρήγορης ανταπόκρισης» (Quick Response Code ή κωδικός «QR»), ο οποίος είναι εκτυπωμένος στην οπίσθια όψη της Μελισσοκομικής Ταυτότητας και είναι μοναδικός για κάθε ενεργό Μελισσοκόμο.

     Η υποβολή αίτησης εγγραφής στο Εθνικό Ηλεκτρονικό Μελισσοκομικό Μητρώο, επέχει θέση αίτησης έκδοσης και χορήγησης Μελισσοκομικής Ταυτότητας η οποία εκδίδεται και χορηγείται χωρίς περαιτέρω ενέργειες εκ μέρους του Μελισσοκόμου και χωρίς οικονομική του επιβάρυνση.

     Ο Ε.Α.Σ. (ΑΓΡΟΤΙΚΗ  ΕΝΩΣΗ) Κεφαλληνίας & Ιθάκης τονίζει ότι για να μπορεί ο κάθε ντόπιος Μελισσοκόμος να έχει τα προνόμια του ενεργού Μελισσοκόμου κατά την άσκηση της μελισσοκομικής του δραστηριότητας, οφείλει να κατέχει, σε φυσική ή ηλεκτρονική  μορφή, τη Μελισσοκομική του Ταυτότητα.

   Από Ε.Α.Σ. (ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ) ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ

 

 

 




16122257999808197650 2

 

 

00 inkefalonia general ad 300X250