Η ΤΕ ΚΚΕ Κεφαλονιάς-Ιθάκης για την βεβήλωση του Μνημείου Εθνικής Αντίστασης στο Αργοστόλι: "Απύθμενο το θράσος των δραστών"

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 10 Απριλίου 2022 20:22

Η ΤΕ ΚΚΕ Κεφαλονιάς-Ιθάκης για την βεβήλωση του Μνημείου Εθνικής Αντίστασης στο Αργοστόλι: "Απύθμενο το θράσος των δραστών"

Η Τ.Ε. Κεφαλονιάς και Ιθάκης του ΚΚΕ καταδικάζει απερίφραστα την καταστροφή του Μνημείου της Εθνικής Αντίστασης στην περιοχή του «Ξενία» στο Αργοστόλι. Οι δράστες με απύθμενο θράσος βεβήλωσαν το μνημείο των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης αφαιρώντας την επιγραφή που είχε τοποθετηθεί επί του μνημείου.

Το μνημείο καταστράφηκε την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ και τα άλλα κόμματα της αστικής διακυβέρνησης χειροκρότησαν το Ζελένσκι και τους νεοναζί «μαχητές» του «Τάγματος Αζόφ» μέσα στην ελληνική Βουλή, «ξεπλένοντας» την αντιδραστική πολιτική που εφαρμόζει τόσα χρόνια ενάντια στον Ουκρανικό λαό με αποκορύφωμα την οδήγησή του σε πόλεμο στο πλευρό των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ.

Αυτοί που καταστρέφουν τα μνημεία των λαϊκών ηρώων, αμαυρώνουν ό,τι θυμίζει στο λαό μας ότι έχει τη δύναμη να οδηγήσει τις εξελίξεις προς όφελός του, φτάνει να το θελήσει. Είναι στην ίδια ρότα με τα αφεντικά, τις κυβερνήσεις και τους οργανισμούς τους (ΕΕ, ΝΑΤΟ κτλ) που θέλουν την αιώνια διατήρηση του συστήματος της εκμετάλλευσης.

Η εργατική τάξη, η νεολαία και ο λαός της περιοχής μας τιμάει την ιστορία του τόπου μας και τους αγώνες του λαού μας και απαιτεί την άμεση αποκατάσταση του μνημείου.

Αργοστόλι, 10-4-2022.

ΤΕ Κεφ/νίας και Ιθάκης του ΚΚΕ


Ετικέτες:


16122257999808197650 2

 

 

00 inkefalonia general ad 300X250