ΚΕΘΕΑ: Με επιτυχία οι δράσεις ευαισθητοποίησης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των εξαρτήσεων (26/6) σε Κεφαλονιά και Λευκάδα

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 25 Ιουνίου 2022 11:31

ΚΕΘΕΑ: Με επιτυχία οι δράσεις ευαισθητοποίησης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των εξαρτήσεων (26/6) σε Κεφαλονιά και Λευκάδα

Ξεκινώντας, στις 16 Ιουνίου από το νησί της Λευκάδας, αφού προηγήθηκε πρόσκληση από τον Δήμο Λευκάδας, η Κινητή Μονάδα Ιονίων Νήσων πραγματοποίησε συνάντηση με το προσωπικό του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Δίαυλος». Στην συνέχεια, διεξήχθη συνάντηση με το προσωπικού του Κέντρου Ημέρας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκάδας ενώ τέλος συνομίλησε με εκπροσώπους των  παρακάτω φορέων: Βοήθεια στο Σπίτι, Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠ – ΜΕΑ) Κοινωφελούς ΔΕΠΟΚΑΛ Δήμου Λευκάδας, Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού Δήμου Λευκάδας  καθώς και με το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Λευκάδας. Με τους ανωτέρω φορείς συζητήθηκαν ενέργειες προώθησης του ποδοσφαιρικού αγώνα, ενημερώθηκαν σχετικά με την δράση, τον σκοπό και την λειτουργία της Κινητής Μονάδας Ιονίων Νήσων και συζητήθηκαν προοπτικές μελλοντικής συνεργασίας.

Στις 17 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με την συμμετοχή του αντιδημάρχου Πρόνοιας κ. Νίκου Βικέντιου και μελών του προσωπικού του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού Δήμου Λευκάδας καθώς και του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Λευκάδας στα παρακάτω χωριά: Λαζαράτα, Καρυά, Άγιος Πέτρος και Βασιλική.

Η Κινητή Μονάδα Ιονίων Νήσων σε συνεργασία με τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας και του ΚΕΠ Υγείας Λευκάδας. την Παρασκευή 17/6/2022, βρέθηκε στην κεντρική πλατεία της πόλης και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους πολίτες και να τους ενημερώσει πάνω σε θέματα εξαρτήσεων. Ταυτόχρονα διανεμήθηκε και έντυπο ενημερωτικό υλικό σχετικά με τις παρεχόμενες υπηρεσίες της Κινητής καθώς και πρόσκληση για τον φιλικό αγώνα που είχε προγραμματιστεί μεταξύ μελών του Θ.Π. ΚΕΘΕΑ Ήπειρος και της ομάδας του «Τηλυκράτη».

Στις 18 Ιουνίου, παρευρέθηκε στον φιλικό ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ μελών του Θ.Π. ΚΕΘΕΑ Ήπειρος και της ομάδας του «Τηλυκράτη»  όπου επίσης πραγματοποιήθηκε διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού.

Οι δράσεις συνεχίστηκαν στο νησί της Κεφαλονιάς αναλυτικότερα στις 21/6/2022 στο Φισκάρδο και στις 22/6/2022 στο Ληξούρι και στο Αργοστόλι τοποθετήθηκε ενημερωτικό περίπτερο, παράλληλα έγινε διανομή έντυπου υλικού και δόθηκε η δυνατότητα στους πολίτες να ενημερωθούν για τις παρεχόμενες υπηρεσίες της Κινητής Μονάδας, να συζητήσουν ζητήματα εξαρτήσεων καθώς και να δώσουν το δικό τους μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών.

Παράλληλα στις 21/6/2022 στον χώρο του Κ.Η.Φ.Η Πυλάρου πραγματοποιήθηκε ενημερωτική ομιλία και ακολούθησε συζήτηση περί θεμάτων εξάρτησης μεταξύ του προσωπικού της Κινητής Μονάδας, του προσωπικού και των μελών του Κ.Η.Φ.Η. Η διεξαγωγή του παραπάνω συνέβη σε συνεργασία με τον Ο.Κ.Α.Π. Κεφαλονιάς.   

Η Κινητή Μονάδα Περιφέρειας Ιονίων Νήσων ευχαριστεί θερμά τον Δήμο Λευκάδας και το προσωπικό του για την βοήθεια που της παρείχαν καθώς και για την θερμή φιλοξενία τους.

Επίσης ευχαριστούμε τα Μ.Μ.Ε  της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων  για την  προβολή των εκδηλώσεων  με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού.

Ελπίζουμε να σας έχουμε στο πλευρό μας στο δύσκολο έργο της απεξάρτησης και της κοινωνικής επανένταξης, που συντελείται.  Κάθε μορφή συμπαράστασης, ηθική και υλική, είναι για εμάς ανεκτίμητη




 

336x280px6

 

16122257999808197650 2

 

 

00 inkefalonia general ad 300X250