Multi 2022: Οι κεφαλονίτες μαθητές έτοιμοι να κατακτήσουν το Ομπερχάουζεν της Γερμανίας!

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2022 17:41

Multi 2022: Οι κεφαλονίτες μαθητές έτοιμοι να κατακτήσουν το Ομπερχάουζεν της Γερμανίας!

 Έτοιμοι πλέον να αναχωρήσουμε για τη Γερμανία εκπροσωπώντας ως Κεφαλονιά τη χώρα μας, στο πλαίσιο του προγράμματος ανταλλαγής μαθητών MULTI.

Τα προηγούμενα χρόνια συμμετείχα ως μαθήτρια και φέτος ως συνοδός της ελληνικής αποστολής… Νομίζω πήρα κάτι σαν προαγωγή!!

Νέοι από πολλές χώρες του κόσμου συναντιούνται στη Γερμανία και ανταλλάσουν ιδέες, απόψεις, όνειρα, προσδοκίες, ήθη και έθιμα, μοιράζονται ανησυχίες, δυσκολίες και προκλήσεις μέσω κοινών project και στο τέλος αυτού του ταξιδιού συνειδητοποιούμε ότι τελικά εμείς οι άνθρωποι δε διαφέρουμε και πολύ μεταξύ μας!

Μέσα στην πανέμορφη διαφορετικότητά μας εντοπίζουμε την κοινή μας πορεία και τους κοινούς μας στόχους για το μέλλον της ανθρωπότητας. 

Τo MULTI αποτελεί θεσμό στην πόλη Ομπερχάουζεν. Ξεκίνησε τη δεκαετία του ΄50 από μία οικογένεια Γερμανών, σε μία προσπάθεια να ξεπεραστεί η αντίληψη που είχαν οι άνθρωποι για τη Γερμανία μετά το 2ο παγκόσμιο πόλεμο, να αναθερμανθούν οι σχέσεις με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους πολίτες και να καλλιεργηθεί μία από τις ύψιστες αρετές μας, να είμαστε εκτός από πολίτες του έθνους μας, και πολίτες της Ευρώπης, πολίτες του κόσμου! 

Από το 1992 το πρόγραμμα έχει επίσημα πλέον αναλάβει ο Δήμος του Ομπερχάουζεν και το στηρίζει τόσο οικονομικά όσο και μέσω της οργάνωσης ενός μεγάλου δικτύου εθελοντών που έχει δημιουργηθεί για το σκοπό αυτό. Ανυπομονούμε, λοιπόν, να ανοίξουμε νέες γέφυρες επικοινωνίας με καινούργιους ανθρώπους και να στείλουμε το δικό μας μήνυμα ελπίδας, αισιοδοξίας, ειρήνης, εθελοντισμού και συνύπαρξης!!

Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν, ευχαριστούμε το δήμαρχο Αργοστολίου κ. Θεόφιλο Μιχαλάτο που ως ένδειξη αναγνώρισης της σημασίας τέτοιου είδους προγραμμάτων θα απευθύνει φιλικό χαιρετισμό στο Δήμαρχο του Ομπερχάουζεν Lord Daniel Schranz, μέσω μελλών της αποστολής μας, σε επίσημη τελετή υποδοχής που θα πραγματοποιηθεί για το σκοπό αυτό κατά την πρώτη ημέρα του προγράμματος.

Ευχαριστούμε επίσης το 2ο Γυμνάσιο Αργοστολίου όπου σε μία προσπάθεια ουσιαστικής στήριξης του εγχειρήματος και εμβάθυνσης των σχέσεων μεταξύ των δύο λαών, προς όφελος πάντα της γνώσης και των εμπειριών των μαθητών, έχει ήδη ξεκινήσει διεργασίες για την αδελφοποίηση με σχολείο του Ομπερχάουζεν.

Στο φετινό πρόγραμμα θα συμμετάσχουν αποστολές από 10 χώρες, ενώ τη χώρα μας θα εκπροσωπήσουν οι μαθητές: Χριστιάνα Βουτσινά, Ευτυχία Ζαφειράτου, Κάτια Κουλουμπή και Διονύσης Φαραό από το 2ο Γυμνάσιο Αργοστολίου, Βασίλης Κουλουμπής από το 3ο Γυμνάσιο Αργοστολίου, Άννα Στουπά από το Γυμνάσιο Πάστρας, Σοφία Στουπά από το Λύκειο Πάστρας, οι απόφοιτοι του Λυκείου Ληξουρίου Διονύσης Μουρελάτος και Παρασκευή Μουρελάτου, καθώς και ο απόφοιτος του ΕΠΑ.Λ. Αργοστολίου Κοσμάς Παπαντωνάτος. Τους μαθητές θα συνοδεύσουν η εκπαιδευτικός κα Σοφία Βασδέκη και η φοιτήτρια κα Μαριλένα Πετράτου, ενώ υπεύθυνος επικοινωνίας μεταξύ των δύο χωρών είναι ο εκπαιδευτικός κ. Φώτης Λευκαδίτης. Η ομάδα μας θα επιστρέψει στην Κεφαλονιά σε δύο εβδομάδες.

Υ.Γ. Μετά την επιστροφή μας να αναμένετε φωτογραφικό υλικό και τις εντυπώσεις μας!! Μέχρι τότε μην ξεχνάτε να χαμογελάτε!

Μαριλένα Πετράτου 




 

336x280px6

 

16122257999808197650 2

 

 

00 inkefalonia general ad 300X250