Κρητικός στον COSMOS 96,5: Προτάθηκα από αρκετούς για υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές – Υπάρχουν πολλοί που αυτοχρίζονται υποψήφιοι

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2022 09:37

Κρητικός στον COSMOS 96,5: Προτάθηκα από αρκετούς για υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές – Υπάρχουν πολλοί που αυτοχρίζονται υποψήφιοι

Στον ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS 96,5  στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η θέα», με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Αλοίζο και Σπυριδούλα Αναλυτή, φιλοξενήθηκε  ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Κεφαλονιάς και Ιθάκης Λευτέρης Κρητικός, ο οποίος αναφέρθηκε:

Στο άρθρο του στην εφημερίδα  tokarfi.gr  με τίτλο– Το ιδιωτικό χρέος στα χέρια των ξένων funds : « Έχει να κάνει με μια πραγματικότητα την οποία αντιμετωπίζουν οι δανειολήπτες και στο νησί μας και σε ευρύτερο επίπεδο, με ταμειακές οφειλές που το σύνολο των κόκκινων δανείων έχει μεταβιβαστεί σε ξένα funds. Είναι εταιρείες που εδρεύουν κυρίως στην Ιρλανδία και έχουν εταιρείες διαχείρισης των δανείων στην Ελλάδα. Το θέμα αυτό έχει προκύψει τώρα πάρα πολύ έντονο, γιατί αφού πέρασε μια περίοδος που είχαμε αναστολές πλειστηριασμών λόγω της πανδημίας, από τη φετινή χρονιά έχουν προγραμματιστεί σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία 34.000 πλειστηριασμοί σε όλη τη χώρα. Αυτοί οι πλειστηριασμοί επισπεύδονται από τα ξένα  funds , γίνονται προσπάθειες,  όμως το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι δανειολήπτες είναι ότι τα ξένα funds ζητούν εφάπαξ  ποσά. Αντιλαμβανόμαστε όλοι πόσο δύσκολο είναι αυτή τη στιγμή ο καθένας να συγκεντρώσει ένα μεγάλο χρηματικό ποσό , οπότε αυτό που ζητά η κοινωνία είναι να μπορεί να ρυθμίσει τις οφειλές της σε βάθος χρόνου, όμως  ξένα funds δεν το δέχονται αυτό, επιδιώκοντας μία άμεση εισπαραξιμότητα. Είναι ένα νομικό αδιέξοδο , παράλληλα ο Νέος Πτωχευτικός Κώδικας που ψήφισε το 2020 η ΝΔ δεν δίνει διάσωση της κατοικίας , αυτό είχε συμφωνηθεί με τον νόμο Σταθάκη ήδη από το 2015 .Η  κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ υποσχέθηκε τότε ότι μετά το 2018 θα σταματήσει η προστασία της πρώτης κατοικίας και έτσι κι έγινε , ακολούθησε το νέο πτωχευτικό δίκαιο επί Χατζηδάκη Υπουργού Ανάπτυξης που δεν προβλέπει καμία προστασία της κύριας κατοικίας. Αυτά είναι ζητήματα για τα οποία το ΠΑΣΟΚ έχει κρατήσει μια συνεπή στάση που κι εμένα μ έχει ικανοποιήσει σε πολιτικό επίπεδο το ότι είναι υπέρ της επαναφοράς του Νόμου Κατσέλη, που ήταν ο μοναδικός νόμος που στην πραγματικότητα βοήθησε τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά».

Στο θέμα της κοινωνικής κατοικίας: «Το ΠΑΣΟΚ  μαζί με το θέμα της επαναφοράς του Νόμου Κατσέλη, σηκώνει και το θέμα της κοινωνικής κατοικίας , που έχει να κάνει με την δυνατότητα νέα ζευγάρια να μπορούν να κατοικήσουν σε σπίτια που θα ανεγερθούν με κρατική πρόνοια και με χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης. Έτσι θα λυνόταν ένα πρόβλημα στέγασης που αντιμετωπίζουμε και στο νησί μας. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και εμείς, τα θέτω και σε κεντρικό επίπεδο στο κόμμα μας, ώστε να αφουγκραστούμε τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας και να γίνει μια διαφορετική πολιτική προσέγγιση. Έχουμε οδηγηθεί σε ένα τοξικό δικομματισμό του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ και ελάχιστα λένε και τα δύο κόμματα για τα πραγματικά προβλήματα του Ελληνικού λαού. Ο μόνος Πρόεδρος κόμματος της Ελλάδας που το έχει σηκώσει ψηλά το θέμα της κοινωνικής κατοικίας είναι ο κ. Ανδρουλάκης» .

Στην υποκλοπή στην τηλεφωνική συσκευή του Νίκου Ανδρουλάκη: «Πράγματι εντοπίστηκε από υπηρεσία που έχει το Ευρωκοινοβούλιο στους 200 ελέγχους που έκανε ,ότι μόνο  στο τηλέφωνο του Προέδρου μας  είχε τοποθετηθεί μηχανισμός παρακολούθησης. Κατέθεσε 26 του μήνα μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, δεν έχουμε αυτή τη στιγμή εντοπίσει την πηγή από όπου προέρχεται»

 Στο πως αντιμετωπίζουν το ΠΑΣΟΚ τα άλλα κόμματα και πως το ίδιο κινείται: « Είναι γεγονός ότι αυτή τη στιγμή ένα ολόκληρο πολιτικό σύστημα είναι στραμμένο στο τι θα κάνει το ΠΑΣΟΚ , με το ποιόν θα συνεργαστεί και τι θα κάνει, όμως δεν είναι κάτι που μας αφορά αυτή τη στιγμή. Ο στόχος είναι η παράταξη μας να δυναμώσει στελεχιακά, να επιστρέψει ένα κομμάτι της κοινωνίας στο ΠΑΣΟΚ και το βασικότερο, να έχουμε πολιτικές προτάσεις και να θέτουμε τα πολιτικά ζητήματα που απασχολούν».

Στις διεργασίες του τοπικού ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ εν όψει των βουλευτικών εκλογών: « Είμαστε σε μια διαδικασία , είχε έρθει και ο Βαγγέλης Αργύρης επικεφαλής της Επιτροπής Ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ και έγινε μια συζήτηση προκειμένου συγκροτηθεί και να στελεχωθεί ένα ψηφοδέλτιο. Στόχος μας είναι να κάνει μια πάρα πολύ καλή παρουσία το ΠΑΣΟΚ και να πολλαπλασιάσει τα χαμηλά ποσοστά που είχε πάρει το 2019. Θεωρούμε ότι οι τοπικές οργανώσεις και η Νομαρχιακή έχουν δώσει μια άλλη δυναμική στο χώρο και θέλουμε ένα ψηφοδέλτιο που με αξιώσεις θα διεκδικήσει  την έδρα σε Κεφαλονιά και Ιθάκη.  Το 6% που είχε πάρει το ΠΑΣΟΚ το 19 ήταν πάρα πολύ χαμηλό. Αυτή τη στιγμή σε οργανωτικό επίπεδο υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που ασχολούνται με το ΠΑΣΟΚ, έχουμε μια συνεπή παρουσία για ζητήματα γενικότερου ενδιαφέροντος και θεωρώ ότι έχει αλλάξει άρδην η εικόνα μας. Το έδειξε η πάρα πολύ μεγάλη συμμετοχή στις εκλογές για πρόεδρο αλλά και στις εσωκομματικές. Αυτά δείχνουν μια δυναμική η οποία πρέπει να αποτυπωθεί και στην κάλπη των εθνικών εκλογών. Μετά τις εθνικές θα γίνουν οι διαδικασίες για τις Αυτοδιοικητικές και θα αποφασισθεί τι κάνει το ΠΑΣΟΚ στους Δήμους και ποιους θα στηρίξει. Προέχουν οι Εθνικές εκλογές και  το ιδανικό σ αυτές τις περιπτώσεις είναι να υπάρξει ένα μίγμα ανανέωσης και εμπειρίας».

Στις υπάρχουσες προτάσεις για τους υποψήφιους τοπικά στις εθνικές εκλογές: « Προτάθηκε και το όνομα μου από αρκετούς συντρόφους, αλλά είναι κάτι που ακόμα δεν έχει κλείσει, φαντάζομαι το επόμενο διάστημα θα είμαστε σε θέση να πούμε πια θα είναι η τριάδα. Δεν ξέρουμε και πόσο σύντομο θα είναι το ενδεχόμενο των εκλογών γιατί  απ ότι βλέπουμε κάπως απομακρύνεται . Εγώ μαζί με κάποιους ανθρώπους βάλαμε πλάτη σε μια πολύ δύσκολη στιγμή, όταν το κόμμα μας ήταν υπό εξαφάνιση στην Κεφαλονιά, οπότε δεν θα αρνηθούμε ποτέ να είμαστε στο κόμμα μας μπροστά. Όμως κανένα όνομα ακόμα δεν έχει κλείσει. Πολλοί αυτοχρίζονται υποψήφιοι, αλλά κανένα κόμμα δεν έχει επίσημα ανακοινώσει τις υποψηφιότητες του. Το όνομα του Παναγή Δρακουλόγκωνα προτάθηκε  για το κόμμα μας, έχουμε συζητήσει μαζί, θα το δούμε όμως εάν θα κατέλθει. Έχουν προταθεί αρκετά ονόματα , περί τα 10 και είναι θετικό, πιο παλιά ψάχναμε και σίγουρα θα υπάρξει ένα πολύ καλό ψηφοδέλτιο. Στο παρελθόν είχαμε οργανωτικό πρόβλημα, δίσταζε κανείς να βγεί μπροστά, η Φώφη Γεννηματά πίστευε πάρα πολύ στη νέα γενιά και έκανε ένα τεράστιο αγώνα και  στην ουσία κράτησε ένα ΠΑΣΟΚ το οποίο κόντευε να διαλυθεί. Της αναγνωρίζουμε όλοι  την τεράστια προσπάθεια της και ο Νίκος Ανδρουλάκης  δείχνει με τον τρόπο που εμπιστεύεται τις οργανώσεις –ήταν ανέκαθεν ικανός οργανωτικά- ότι δεν μπορεί το ΠΑΣΟΚ να μεγαλώσει πολιτικά εάν δεν έχει σοβαρούς ανθρώπους κοινωνικά στις οργανώσεις .Υπάρχει ένα καλό επίπεδο στελεχιακό στις οργανώσεις και προσπαθούμε να μιλήσουμε πολιτικά ,δεν θέλουμε  να είμαστε μαϊντανοί , ούτε να φωτογραφιζόμαστε, θέλουμε να έχουμε παρουσία στα τοπικά ζητήματα με παρεμβάσεις και αυτά μας απασχολούν».

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης.




 

336x280px6

 

16122257999808197650 2

 

 

00 inkefalonia general ad 300X250