«Ηχηρό» όνομα της ΔΑΚΕ Εκπαιδευτικών και της Νέας Δημοκρατίας από την Ιθάκη, στις εκλογές των εκπαιδευτικών της 5ης Νοεμβρίου

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2022 20:59

«Ηχηρό» όνομα της ΔΑΚΕ Εκπαιδευτικών και της Νέας Δημοκρατίας από την Ιθάκη, στις εκλογές των εκπαιδευτικών της 5ης Νοεμβρίου

Πρόκειται για τον Απόστολο Καπρούλια, Φιλόλογο του Γυμνασίου Ιθάκης, ο οποίος θα είναι υποψήφιος με την ΔΑΚΕ Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το Υπηρεσιακό Συμβούλιο ΠΥΣΔΕ ν. Κεφαλληνίας αλλά και για το Ανώτατο Υπηρεσιακό Συμβούλιο (ΑΠΥΣΔΕ) Ιονίων Νήσων.

Ο Απόστολος Καπρούλιας διαθέτει πλούσιο βιογραφικό, και όχι μόνον συνδικαλιστικό. Είναι απόφοιτος δύο πανεπιστημιακών Σχολών (Θεολογίας και Φιλοσοφίας), Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών αλλά και του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, ενώ είναι και Μεταδιδάκτωρ του Πανεπιστημίου Πατρών. Διαθέτει επίσης Μεταπτυχιακό τίτλο ειδίκευσης στην «Διοίκηση της Εκπαίδευσης» από το Πανεπιστήμιου Πατρών. Προσφάτως, μάλιστα, βραβεύθηκε από το Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών για την διδακτορική διατριβή που εκπόνησε σε αυτό. Διδάσκει, εκτός από την Δευτεροβάθμια, και στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, σε δύο Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών.

Αλλά και η συνδικαλιστική του πορεία είναι ανάλογη. Αν και σχετικά νέος στην ηλικία, ο Απόστολος Καπρούλιας χαρακτηρίζεται από τους συναδέλφους του «ψημένος» στα συνδικαλιστικά της Εκπαίδευσης. Μέλος σήμερα των Επιτροπών Παιδείας της Ν. Δημοκρατίας για την Δευτεροβάθμια και για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, αλλά και άμισθος Ειδικός Συνεργάτης του Δημάρχου Ιθάκης κ. Διονυσίου Στανίτσα για θέματα Παιδείας και Εκπαίδευσης.

Υπήρξε, ενδεικτικά, Μέλος της ΜΑΚΙ Αχαΐας, της ΟΝΝΕΔ, της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ τόσο στο Πανεπιστήμιο Αθηνών όσο και στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Διετέλεσε Αναπληρωτής Υπεύθυνος Μαθητικού στην Κεντρική Διοίκηση της ΟΝΝΕΔ με Πρόεδρο τον Ευριπίδη Στυλιανίδη. Ακόμη, ήταν για δύο συνεχείς θητείες Αντιπρόεδρος της ΕΛΜΕ Ζακύνθου με την ΔΑΚΕ, όπως και, για δύο θητείες, Πρόεδρος των Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών του ν. Αχαΐας.

 


Ετικέτες:


 

336x280px6

 

16122257999808197650 2

 

 

00 inkefalonia general ad 300X250