Δημουλιός στον COSMOS 96,5: «Την Τρίτη 25 Οκτωβρίου περπατάμε όλοι μαζί ενάντια στον Καρκίνο!» - Τι είπε για τους εργαζόμενους του «Βοήθεια στο Σπίτι»;

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2022 15:24

Δημουλιός στον COSMOS 96,5: «Την Τρίτη 25 Οκτωβρίου περπατάμε όλοι μαζί ενάντια στον Καρκίνο!» - Τι είπε για τους εργαζόμενους του «Βοήθεια στο Σπίτι»;

Στον COSMOS 96,5 και στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» φιλοξενήθηκε ο Διευθυντής Κοινωνικής Προστασίας και Υγείας του Δήμου Αργοστολίου, Δημήτρης Δημουλιός με αφορμή την πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον κο Ηρακλή Μοσκώφ (Ειδικός Γραμματέας Ασυνόδευτων Ανηλίκων του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου) κατά την διάρκεια της παρουσίας του στην Κεφαλονιά.

Ο κος Δημουλιός αναφέρθηκε παράλληλα στην περιπατητική διαδρομή που διοργανώνεται για τον Καρκίνο του Μαστού την Τρίτη 25 Οκτωβρίου, αλλά και για τους εργαζόμενους του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» οι οποίοι την Παρασκευή συμμετείχαν στην Πανελλαδική απεργία.

Συνάντηση με Ηρακλή Μοσκώφ

«Τα θέματα που αναπτύξαμε με τον κο Μοσκώφ δεν είχαν σχέση με το κομμάτι που αφορά τα ασυνόδευτα ανήλικα. Η συνάντηση ήρθε μετά από πρωτοβουλία του Δημάρχου. Ο κος Μοσκώφ αναγνώρισε το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών Κοινωνικής Προστασίας που υπάρχουν στο νησί και συζητήσαμε θέματα που άπτονται κυρίως στο τι θα κάνουμε από εδώ και πέρα στην Γραμματεία την οποία ηγείται, όπως εκπαίδευση των στελεχών. Υπενθυμίζω ότι ο κος Μοσκώφ για πολλά χρόνια ήταν εθνικός συντονιστής στο κομμάτι του trafficking – εμπορίας ανθρώπων, έχει πολλές γνώσεις πάνω στο συγκεκριμένο κομμάτι. Ζητήσαμε να εκπαιδευτούν επαγγελματίες στα αντίστοιχα κομμάτια για το νησί, ακόμα και για θέματα παιδικής κακοποίησης.  Θέσαμε τα θεμέλια για μια πολύ καλή συνεργασία».

Διαδρομή κατά του Καρκίνου του Μαστού

«Το μήνυμα που πάντα θέλουμε να περνάμε είναι όπως κάθε χρονιά, η έγκαιρη διάγνωση. Σύμφωνα με έρευνες ο Καρκίνος του Μαστού είναι η δεύτερη αιτία θανάτου στις γυναίκες, αλλά εμφανίζεται και στους άνδρες. Θέλουμε να υπενθυμίσουμε στις γυναίκες συμμετοχή στην ψηφιακή  μαστογραφία  από τα 40 τους  και συμμετοχή στο Εθνικό Πρόγραμμα που υπάρχει τώρα – μέσω της άυλης συνταγογράφησης – θα λάβουν παραπεμπτικό όλες οι γυναίκες άνω των 50 ετών, ένα πρόγραμμα αφιερωμένο στη μνήμη της Φώφης Γεννηματά. Η πρόληψη σώζει!».

Πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι»

«Δεν υπάρχει κάτι νεότερο. Περιμένουμε να καθαρογραφτεί η απόφαση του ΣτΕ. Ευχαριστούμε πολύ και όλο το Δημοτικό Συμβούλιο για την απόφαση ότι οι εργαζόμενοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και έτσι είναι. Θεωρούμε ότι θα υπάρξει κάποια νομοθετική ρύθμιση, η οποία θα τους βγάλει από αυτή την πολυετή «ομηρία».  Είναι αναπόσπαστο κομμάτι των κοινωνικών υπηρεσιών. Τα καθήκοντα τους δεν σταματούν με την λήξη του ωραρίου τους, ούτε πάνε σε κάποιον ηλικιωμένο απλώς για παρέα. Υπάρχει μια πολύπλευρη φροντίδα…Τους αξίζει να έχουν μια σταθερή εργασιακή σχέση μετά από τόσα χρόνια».




 

336x280px6

 

16122257999808197650 2

 

 

00 inkefalonia general ad 300X250