Κώστας Ζαχαριάδης (ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ) από την Κεφαλονιά: "Εδώ στην Ελλάδα, οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι, οι μεσαίοι φτωχότεροι και οι φτωχοί απελπισμένοι!"

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 2022 13:52

Κώστας Ζαχαριάδης (ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ) από την Κεφαλονιά: "Εδώ στην Ελλάδα, οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι, οι μεσαίοι φτωχότεροι και οι φτωχοί απελπισμένοι!"

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε από το Αργοστόλι στο οποίο βρίσκεται ο Τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Κώστας Ζαχαριάδης.

Η συνέντευξη Τύπου ήταν στο πλαίσιο της σημερινής (6μ.μ.) εκδήλωσης της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Κεφαλονιάς και Ιθάκης, στο Επιμελητήριο, εκεί όπου ο κ. Ζαχαριάδης, αλλά και η Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, θα αναλύσουν τις 6 εθνικές προτεραιότητες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Τους ομιλητές στην σημερινή συνέντετυξηΤύπου στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στο Αργοστόλι, προανήγγειλε η Μαρία Μαρκάτου – Αλυσανδράτου και στο πάνελ, εκτός του κ. Ζαχαριάδη, βρέθηκαν το μέλος της Οργανωτικής Γραμματείας της Κ.Ε, Αλέξης Χριστόπουλος, καθώς και η τ. βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης Αφροδίτη Θεοπεφτάτου.

Η ακρίβεια που επικρατεί ήταν ένα από τα βασικά ζητήματα που αναλύθηκαν, ενώ έγινε και ολομέτωπη επίθεση προς την Κυβέρνηση Μητσοτάκη, τόσο από τον κ. Ζαχαριάδη, όσο και από τον κ. Χριστόπουλο και την κα Θεοπεφτάτου.

«Δεν βγαίνουν πλέον τα οικονομικά, ούτε στους μισθωτούς, ούτε στους συνταξιούχους. Σταδιακά φτωχαίνουν τα περισσότερα νοικοκυριά» τόνισε η Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, ενώ ο Αλέξης Χριστόπουλος τόνισε πως «Η Κυβέρνηση δεν είναι ανίκανη. Είναι ικανότατη στο να υλοποιεί ένα συγκεκριμένο σχέδιο. Το σχέδιο αυτό είναι ένα “παιδί” ακραίου Νεοφιλελευθερισμού. Υπάρχει ένα σχέδιο διάλυσης κάθε συνοχής που έχει η κοινωνία. Έχουμε ως στόχο την πρωτιά στις εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να πρωτεύσει γιατί έτσι νικά και η δημοκρατία».

Στην βασική του τοποθέτηση ο κ. Ζαχαριάδης, έστεψε τα βέλη του στην Κυβέρνηση λέγοντας: «Εχουμε δυστυχώς μία Κυβέρνηση, που όποια κρίση και αν διαχειρίστηκε, τα πήγε χειρότερα σε σύγκριση με τις άλλες κυβερνήσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η ακρίβεια στην Ελλάδα είναι στην 1η ή 2η θέση σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες στην Ευρώπη. Αντίστοιχα ζητήματα υπάρχουν και με την ακρίβεια στον τομέα των καυσίμων.  Η Ελλάδα είναι η πιο ακριβή χώρα σε βενζίνη και πετρέλαιο ντίζελ. Ο Πληθωρισμός που βιώνει κάθε νοικοκυριό στην Ελλάδα είναι διαφορετικός. Εδώ στην Ελλάδα, οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι, οι μεσαίοι φτωχότεροι και οι φτωχοί απελπισμένοι. Μια οικογένεια με δύο μισθούς ή δύο συντάξεις, δυσκολεύεται πλέον να ζήσει. Παράλληλα, υπάρχει και μεγάλη κρίση Δημοκρατίας, που δεν έχει προηγούμενο. Ο κ. Μητσοτάκης και οι συνεργάτες του βρίσκονται σε μία διαδικασία και παρακολουθούν οτιδήποτε κινείται. Κάθε δημοκράτης πολίτης, ζητάει μία απάντηση σε αυτά τα ζητήματα. Η υπόθεση δεν θα κλείσει, αν δεν μάθουμε την αλήθεια και αν δεν αποδοθούν ευθύνες».

Ο τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτήρισε «μεγάλη απάτη» το «Καλάθι του Νοικοκυριού» τονίζοντας πως «στα προϊόντα έχουν γίνει πρώτα μεγάλες αυξήσεις πριν προβούν σε κάποιες μικρές μειώσεις στις τιμές τους».

Για τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ τόνισε πως: «Το κόμμα βρίσκεται σε εξόρμηση προκειμένου να ακούσουμε τον κόσμο και τα προβλήματά του. Ηρθαμε να σας ακούσουμε και εκτιμούμε ότι το κοινωνικό κλίμα αλλάζει. Ο κόσμος είναι πλέον ενοχλημένος από τις απατεωνιές του κ. Πάτση και όλα όσα συμβαίνουν σε αυτή την Κυβέρνηση».

Κλείνοντας, ο κ. Ζαχαριάδης επεσήμανε πως «Θεωρούμε ότι θα είμαστε η επόμενη κυβέρνηση και θα καταργήσουμε το 43% στον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, χωρίς όμως να πάμε σε αιφνιδιασμούς και θα επαναφέρουμε τις αρμοδιότητες που περιγράφονται στον “Κλεισθένη”  για τοπικά συμβούλια».

Το παρών στην συνέντευξη Τύπου έδωσαν ο επικεφαλής της Περιφερειακής Παράταξης της "ΑΝΑΣΑ" και τ. Περιφερειάρχης Θόδωρος Γαλιατσάτος, ο περιφερειακός σύμβουλος Σπύρος Γαλιατσάτος, ο Γραμματέας ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Κραναίας Γιάννης Βαρούχας, ο καθηγητής Νικόλας Φαραντούρης και άλλοι. 

Γιώργος Χαλαβαζής 

DSC 0012DSC 0014DSC 0019DSC 0021DSC 0023DSC 0025DSC 0027DSC 0028DSC 0031DSC 0034DSC 0040DSC 0044DSC 0046DSC 0047DSC 0048DSC 0051DSC 0052


Ετικέτες:


 

336x280px6

 

16122257999808197650 2

 

 

00 inkefalonia general ad 300X250