Ε.Α.Σ.: Στους λογαριασμούς των δικαιούχων ο Ε.Φ.Κ. για το αγροτικό πετρέλαιο

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 07 Δεκεμβρίου 2023 14:51

Ε.Α.Σ.: Στους λογαριασμούς των δικαιούχων ο Ε.Φ.Κ. για το αγροτικό πετρέλαιο

     Ο Ε.Α.Σ. (Αγροτική Ένωση) Κεφαλληνίας & Ιθάκης ενημερώνει ότι σύμφωνα με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων στους λογαριασμούς των δικαιούχων αγροτών πιστώθηκε, χτες αργά το απόγευμα, η επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (Ε.Φ.Κ.) για το πετρέλαιο εσωτερικής καύσης κινητήρων που χρησιμοποιήθηκε αποκλειστικά στη γεωργία (αγροτικό πετρέλαιο) που ανέρχεται σε 76 εκατομμύρια ευρώ για 297.428 επαγγελματίες αγρότες.

     Σημειώνεται ότι δικαιούχοι επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου εσωτερικής καύσης (DIESEL) κινητήρων, που χρησιμοποιείται αποκλειστικά στη γεωργία, είναι τα φυσικά πρόσωπα τα οποία έχουν υποβάλλει Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης τόσο το 2022 όσο και το 2023, έχουν εγγραφεί στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων έως και την 31η Οκτωβρίου 2023 και τους έχει αποδοθεί η ιδιότητα του «επαγγελματία αγρότη».

     Τέλος, οι ποσότητες του πετρελαίου κινητήρων, για τις οποίες επιστρέφεται ο Ε.Φ.Κ. για το έτος 2023, ανά δικαιούχο αγροκτηνοτρόφο, υπολογίζονται, με βάση την ποσότητα του πετρελαίου κινητήρων που προσδιορίζεται ότι απαιτείται για την εκτέλεση κάθε είδους εργασιών σχετικά με καλλιέργεια ή ομάδα καλλιεργειών καθώς και σε κάθε κατηγορία ή είδος ζωικού κεφαλαίου και αντιστοιχούν στο 50% των μέγιστων ποσοτήτων πετρελαίου κινητήρων που προσδιορίζονται από τους δείκτες μηχανικής απασχόλησης (απαιτούμενης ενέργειας).

     Διευκρινήσεις παρέχονται από το Τμήμα Αγροτικών Επιδοτήσεων που λειτουργεί καθημερινά στα κεντρικά γραφεία της ΕΝΩΣΗΣ επί της παραλιακής λεωφόρου Αντώνη Τρίτση 1 στο Αργοστόλι.

        Από Ε.Α.Σ. (Αγροτική Ένωση) ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ

 

 

 

 




 

336x280px6

 

16122257999808197650 2

 

 

00 inkefalonia general ad 300X250