Θεόφιλος για την υποψηφιότητα Καλογηράτου στο Επιμελητήριο: "Απογοητεύτικα..."

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 12 Οκτωβρίου 2024 11:30

Θεόφιλος για την υποψηφιότητα Καλογηράτου στο Επιμελητήριο: "Απογοητεύτικα..."

Στον ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS 96,5  στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η θέα» με τους  δημοσιογράφους  Δημήτρη Αλοίζο και Σπυριδούλα Αναλυτή, φιλοξενήθηκε ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος, ο οποίος αναφέρθηκε:

Στην Συνέντευξη Τύπου που έλαβε χώρα την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου ‘’Ο Κέφαλος’’ εν όψει της 22ης  Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών για την οποία ανέφερε :

 «Ο Δήμος μαζί με τον ΠΣ Φωκάτων- τον Νίκο Φωκά-, είχαμε μία συνέντευξη σχετικά με την εκδήλωση που γίνεται την Κυριακή, που η «Φλόγα» των εθελοντών αιμοδοτών της Ελλάδος περνάει και από το νησί μας και την πόλη μας.

Θα είναι μία γιορτή, 150 άτομα θα μεταφέρουν την «Φλόγα της Αγάπης», και είναι ουσιαστικά μία προσπάθεια να ενισχύσουμε τους εθελοντές αιμοδότες να αυξηθούν αριθμητικά, που τόσο πολύ χρειάζεται το νοσοκομείο μας και είναι μια προσφορά.

Είναι μία εκδήλωση που γίνεται 22 χρόνια, πρώτη φορά περνάει από το Αργοστόλι και καλώ τον κόσμο στην γέφυρα Δεβοσέτου στις 11 το πρωί από την πλευρά του Δραπάνου ,να περπατήσουμε όλοι μαζί μέχρι την πλατεία Αργοστολίου, σ αυτή την διαδρομή αγάπης και προσφοράς σ αυτούς που το έχουν ανάγκη».

Στην συμμετοχή του στο 15ο Συνέδριο του Ελληνικού Δικτύου Μικρών Νησιών που διεξήχθη στην Μήλο 4και 5 Οκτωβρίου, για το οποίο σημείωσε τα εξής:

«Είχε πάρα πολύ ενδιαφέρον γιατί συζητήθηκαν πάρα πολλά θέματα όπως η υπογεννητικότητα, η λειψυδρία, τα αναπτυξιακά προγράμματα , που αφορούν ουσιαστικά όλους τους Δήμους και όλα τα νησιά. Πέρα απ αυτό, ήταν όλη η ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής του αρμόδιου Υπουργείου που χρηματοδοτεί τα νησιά και εμάς. Ήταν εκεί ο Υπουργός κ. Στυλιανίδης, ο Υφυπουργός κ. Γκίκας, ο Γ. Γραμματέας κ. Κουτουλάκης, οπότε ήταν μια ευκαιρία ο Δήμος μας να μεταφέρει τα προβλήματα που έχει στους αρμόδιους Υπουργούς και να ζητήσει βοήθεια. 

Καταφέραμε να εντάξουμε δύο λιμάνια των Φρικών και της Πεσσάδας που είναι ένα πάγιο αίτημα του Δήμου μας να φτιαχτεί για να έχουμε την σύνδεση με την Ζάκυνθο.

Υπενθυμίζω ότι πάνω από 100χιλιάδες άτομα διακινούνται από την Ζάκυνθο προς την Κεφαλονιά κάθε χρόνο και θεωρώ ότι από ένα μέρος όπως η Ζάκυνθος που έχει πάνω από 1 εκατομμύριο επισκέπτες ετησίως, η Κεφαλονιά έχει να κερδίσει από αυτούς που την επισκέπτονται.

Ένα σημαντικό λιμάνι, δεν μπορεί να είναι όπως είναι τώρα, οπότε αυτό έχει δρομολογηθεί , θα αναλάβει να τρέξει την διαδικασία το ΤΑΙΠΕΔ και πριν το 2027 θα έχει ολοκληρωθεί σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα. Θα μπορεί να φιλοξενεί ένα μεγάλο πλοίο και θα παραμείνει και το αλιευτικό καταφύγιο.

Συμμετέχοντας σε  μια από τις επιτροπές που συστάθηκαν στο Συνέδριο, μαζί με τον Δήμαρχο Ιθάκης θα παλέψουμε για θέματα που έχουν ανάγκη τα νησιά μας. Έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία με τον Δήμο Ιθάκης αλλά και με τα άλλα νησιά, οπότε θεωρώ ότι έχει να κερδίσει ο Δήμος Αργοστολίου απ αυτό».

Στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ για νέο πρόεδρο όπου δήλωσε: «Θεωρώ ότι ήταν σημαντική η υποψηφιότητα του κ. Γερουλάνου του συμπατριώτη μας , που ήταν η ευχάριστη έκπληξη ,δεν νομίζω ότι ήταν άτυχος, γιατί  κατέγραψε μία μεγάλη και σπουδαία πορεία στις εκλογές αυτές και θεωρώ ότι θα είναι ένα πρόσωπο που θα απασχολήσει το επόμενο χρονικό διάστημα την κεντρική πολιτική σκηνή».

Στην συμπόρευση με το Επιμελητήριο Κεφαλονιάς και Ιθάκης και στον απολογισμό των κοινών δράσεων Επιμελητηρίου-Δήμου  αλλά και Εμποροεπαγγελματικού συλλόγου Κεφαλονιάς, εν όψει των επερχόμενων εκλογών Επιμελητηρίου και Συλλόγου.:

«Ο Δήμος θεσμικά συνεργάζεται   και με το Επιμελητήριο και με τον Εμποροεπαγγελματικό Σύλλογο Κεφαλονιάς και με τον κ. Λουκάκη και τον κ. Σπαθή και τα συμβούλια τους . Έχουμε αντιμετωπίσει μαζί προβλήματα , συμμετέχουν και στα όργανα όπως η Τουριστική Επιτροπή, έχουμε πολύ καλή συνεργασία και θεωρώ ότι μέσα από συνέργειες μπορούμε να έχουμε καλά αποτελέσματα για τον Δήμο μας. Οπότε είμαι πολύ ευχαριστημένος και από τις δύο διοικήσεις που αυτή τη στιγμή τελειώνει η θητεία τους, θεωρώ ότι θα είναι και πάλι υποψήφιοι και τους εύχομαι καλή επιτυχία  για να συνεχίσουμε την καλή συνεργασία που έχουμε».

Στην ανάρτηση του κ. Ιωαννίδη σχετικά με την έλλειψη ειδών σε σχολεία που ζητούνται από μαθητές να προσκομίσουν, απάντησε: «Δεν ισχύουν αυτά, θα μπορούσε να πει ο κ. Ιωαννίδης, ότι έχει αυτή την ενημέρωση-εμπειρία  από κάποιο συγκεκριμένο σχολείο ότι έχει ελλείψεις στα είδη που αναφέρει, όμως δεν έχει γίνει αυτό. Νομίζω ότι η ανακοίνωση του αρμόδιου Αντιδημάρχου κ. Τζωρτζάτου απαντά στο ότι δεν ισχύει αυτό και να μας φέρει στοιχεία ο κ. Ιωαννίδης. Νομίζω ότι δεν έχει μεγαλύτερη ευαισθησία ο κ Ιωαννίδης από την Δημοτική Αρχή και από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο που τα παιδιά του είναι στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Θεωρώ ότι αυτή η ανακοίνωση είναι μέσα στο γενικότερο κλίμα που υπάρχει αυτή τη στιγμή, του να στρέφονται κάποιοι εναντίον της Δημοτικής Αρχής  και να την κατηγορούν για οτιδήποτε τον Δήμο. Νομίζω ότι έχει καταλάβει ο κόσμος ότι αυτή η προσπάθεια πέφτει στο κενό». 

Κλείνοντας ο κ. Μιχαλάτος σημείωσε: «Μπορεί να είμαι πολλά χρόνια αυτοδιοικητικός, να υπηρετώ την τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά νιώθω τον εαυτό μου επειδή τον έζησα τον θεσμό του Επιμελητηρίου 16 χρόνια και επιμελητηριακό.

Νοιάζομαι για το Επιμελητήριο Κεφαλονιάς και Ιθάκης , είναι από τα ποιο παλιά επιμελητήρια στην Ελλάδα, στο παρελθόν οι Ζακυνθινοί ήταν στο Επιμελητήριο Κεφαλονιάς, και νοιάζομαι για την τύχη του.

Εύχομαι να εκλεγούν –πρέπει να συμβαίνει αυτό- οι καλύτεροι επαγγελματίες που θα εκπροσωπήσουν τα επόμενα χρόνια τον σπουδαίο αυτόν φορέα.

Είναι ο σύμβουλος της πολιτείας για θέματα του επιχειρείν στα νησιά μας , δεν είναι ένα συνδικαλιστικό όργανο, οπότε είναι σημαντικό να μείνει μακριά από αντιπαραθέσεις και να έχει  μια καλή πορεία.

Άκουσα την ραδιοφωνική συνέντευξη του κ Καλογηράτου και την άκουσα επειδή πιστεύω ότι οι νέοι πρέπει να έχουν λόγο , να έχουν συμμετοχή και πρέπει να είναι αυτοί που θα συνεχίσουν να υπηρετούν θεσμούς και να προχωρήσουν τα επόμενα χρόνια.

Απογοητεύτηκα, χωρίς να θέλω να τον θίξω και νομίζω ότι ίσως θα πρέπει να υπηρετήσει το διοικητικό συμβούλιο του επιμελητηρίου από την θέση του συμβούλου , να αποκτήσει μια εμπειρία, για να μπορέσει  να μην κάνει λάθη.

Είπε ότι υπηρετεί ένα επιμελητήριο που να είναι μακριά από Δήμους, κόμματα ,δημοτικές  παρατάξεις και ξέρουμε ότι στηρίζεται από την παράταξη του κ Παντελειού και συμμετέχει ενεργά.

 Ο κ Καλογηράτος ήταν υποψήφιος με τον κ Γασπαρινάτο την περασμένη φορά και δεν κατάφερε να εκλεγεί, άρα έχει ανάμιξη, δεν είναι καινούργιος και έχει ανακατευτεί με το επιμελητήριο τα προηγούμενα χρόνια.

 Δεν είδα κάποια ανακοίνωση του, δεν είδα κάποια προσπάθεια του να συμβουλέψει και δεν μπορώ να καταλάβω πως πήγε να κάνει μια άλλη παράταξη στο επιμελητήριο, πέρα του κ Γασπαρινάτου. Άρα απογοητεύτηκε από την παράταξη του κ Γασπαρινάτου;  

Είπε ότι δεν γίνονται προσπάθειες για τα τοπικά προιόντα , ότι δεν γίνονται προσπάθειες για να προβάλουμε την Κεφαλονιά με εταιρείες χαμηλού κόστους, νομίζω ότι πρέπει να πάει στην τουριστική επιτροπή και να ενημερωθεί από την κ Βεργωτή και τους φορείς , είτε τυροκόμους, είτε οινοποιούς κλπ. Θα πρέπει να δει ότι γίνεται μια προσπάθεια η οποία χρειάζεται μεν να ενταθεί ,αλλά υπάρχει και δεν πρέπει να μηδενίζει όσα γίνονται.

Πιστεύω ότι ίσως χρειάζεται να κάνει κάποια χρόνια ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου στο επιμελητήριο, για να μπορεί πραγματικά να ασκήσει τα καθήκοντα του με την ιδιότητα του προέδρου. Πιστεύω ότι όταν βγαίνουμε να μιλήσουμε, θα πρέπει να έχουμε να πούμε κάτι παραπάνω». 

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης.




 

336x280px6

 

16122257999808197650 2

 

 

00 inkefalonia general ad 300X250