Ευχές για καλή σχολική χρονιά!

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2024 18:33

Ευχές για καλή σχολική χρονιά!

 

 ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΡΕΠΕΚΛΗΣ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ 

Ήχησε και πάλι το κουδούνι στα σχολεία, σηματοδοτώντας την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου, με αισιοδοξία, με όνειρα, με νέους στόχους και κυρίως με δημιουργική διάθεση.

Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, θέλω να εκφράσω τις πιο θερμές ευχές μου προς όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, για μια δημιουργική και παραγωγική χρονιά, με υγεία και πρόοδο, όπου θα ευοδωθούν οι στόχοι και τα όνειρα των παιδιών μας.

Σε αυτή την δύσκολη και όμορφη διαδικασία της γνώσης, που θα θέσουν τα θεμέλια για να κατακτήσουν το αύριο που επιθυμούν και προσδοκούν, πρέπει να γνωρίζουν ότι έχουν συμμάχους και συμπαραστάτες τους γονείς τους και τους εκπαιδευτικούς, αλλά και τους θεσμικούς παράγοντες.

Με την ευκαιρία επιθυμώ να εκφράσω τις πιο θερμές ευχές μου και στους εκπαιδευτικούς μας, οι οποίοι διαχρονικά στέκονται δίπλα στα παιδιά μας, αρωγοί πάντα στις προσπάθειες τους για την κατάκτηση της γνώσης, αλλά και διαμορφώνοντας χαρακτήρες και προσωπικότητες χρήσιμες στη κοινωνία.

Να ευχηθώ και στα πρωτάκια, για αυτό το νέο ταξίδι που ξεκινούν στον όμορφο κόσμο της εκπαίδευσης και της γνώσης.

Ως γονιός, που έχει βιώσει τις αγωνίες και την ελπίδα των παιδιών του, εύχομαι και στους γονείς υγεία και δύναμη να συνεχίζουν να στηρίζουν τις προσπάθειες και τα όνειρα των παιδιών τους.

Θέλω να διαβεβαιώσω ότι από την πλευρά μας, με αίσθημα ύψιστης ευθύνης θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια να σταθούμε αρωγοί στην εκπαιδευτική κοινότητα και να εξασφαλίσουμε, όπου μας αναλογεί, όλες τις δυνατότητες για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων μας.

Καλή σχολική χρονιά.

Με εκτίμηση, Γραφείο Τύπου Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων

 

Μήνυμα για την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2024-25,του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων  κ. Πέτρου Δ. Αγγελόπουλου

 

Αγαπητοί/ες μαθητές/τριες, αγαπητοί/ες συνάδελφοι/φισσες, αγαπητοί γονείς.

     Η νέα σχολική χρονιά 2024-25 ξεκινάει, με προσδοκίες, αισιοδοξία και δημιουργική διάθεση. 

     Το Υπουργείο Παιδείας και η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων έχει οργανώσει και υλοποιεί την υποχρέωση της πολιτείας να ανοίξουν όλα τα σχολεία από την πρώτη μέρα χωρίς ελλείψεις σε βιβλία και εκπαιδευτικούς. 

     Ο συνολικά μεγάλος αριθμός μόνιμων διορισμών και ο μεγαλύτερος αριθμός αναπληρωτών εκπαιδευτικών φέτος πριν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι, αλλά και η έγκαιρη και συστηματική προετοιμασία και ο σωστός προγραμματισμός, έχουν ως αποτέλεσμα να υποστηρίξουν με τον προσφορότερο τρόπο τη λειτουργία του Δημόσιου σχολείου.

     Η προτεραιοποίηση των αναγκών μας ήταν τέτοια ώστε να καλυφθεί εξαρχής η λειτουργία της Α/θμιας, της Β/θμιας Εκπαίδευσης στα Ιόνια Νησιά. 

      Παράλληλα, ένα πλήθος θεσμικών αλλαγών υλοποιείται και ένα σημαντικό νομοθετικό έργο έχει παραχθεί στον τομέα της λειτουργίας των σχολικών μονάδων και της οργάνωσης της σχολικής ζωής, στον εκδημοκρατισμό της εκπαίδευσης, στη λειτουργία των συλλογικών οργάνων και της σχολικής κοινότητας. 

       Στηρίζουμε τους εκπαιδευτικούς μας διότι είναι αυτοί που κράτησαν το Δημόσιο σχολείο ψηλά σε περιόδους δύσκολες, όπως και τους δεκάδες χιλιάδες αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, που ελπίζουμε και το προσπαθούμε, οι περισσότεροι από αυτούς να διοριστούν σε μόνιμες θέσεις.

     Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες σας καλούμε να συμμετέχετε στη σχολική ζωή και να αναπτύξετε σχέσεις εμπιστοσύνης με το σχολείο. Σήμερα είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαία η συνεργασία μεταξύ σχολείου και οικογένειας, μεταξύ εκπαιδευτικών και γονέων, για τα περισσότερα ζητήματα που αφορούν στους μαθητές και τη λειτουργία του σχολείου.

      Αγαπητοί μας μαθητές και μαθήτριες, έχετε ένα χρόνο μπροστά σας να αξιοποιήσετε όσα σας παρέχει το σχολείο, να εργαστείτε, να αποκτήσετε γνώσεις, να καλλιεργήσετε δεξιότητες, να κάνετε σχέσεις και φιλίες, να πάρετε πρωτοβουλίες και να αναπτύξετε ενδιαφέροντα.

      Σταθερός μας στόχος είναι η αναβάθμιση της Δημόσιας παιδείας και η υποστήριξη του Δημόσιου σχολείου, ώστε να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες κοινωνικές και εκπαιδευτικές ανάγκες.

 

Ο Περιφερειακός Διευθυντής

Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων

 

Πέτρος Δ. Αγγελόπουλος

ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΗΣ 

Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σάμης εύχονται καλή αρχή  και καλή πρόοδο στη μαθητική κοινότητα, τους εκπαιδευτικούς αλλά και τους γονείς για τη νέα σχολική χρονιά που ξεκινά σήμερα.

Ο Δήμος Σάμης θα σταθεί αρωγός στην εκπαιδευτική κοινότητα και στην προσπάθεια να πραγματώσει άρτια το έργο της.

Καλή & Δημιουργική Σχολική Χρονιά!

Γραφείο Τύπου Δήμου Σάμης

 

ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΟΥΡΗΣ 

Η έναρξη της σχολικής περιόδου σηματοδοτεί την απαρχή του κόπου αλλά και των στόχων γονέων και παιδιών. Τα όνειρα  και οι αγωνίες συμπυκνώνονται στο 1ο κουδούνισμα και η πορεία συνοδεύεται από απαιτήσεις και συγκινήσεις, σχεδόν πάντα. Υπέρτατος σκοπός όλων η παιδεία. Η παιδεία που δεν αφορά μόνο την γνώση καθαυτή αλλά την υγιή καλλιέργεια. Αυτή που διαμορφώνει ανθρώπους θωρακισμένους, με εχέγγυα γνώσεως, εν συναίσθηση, ευαισθητοποίηση και πνεύμα συνεργασίας. Ανθρώπους που θα πορευθούν  με επιτυχία σε ό, τι κι αν επιλέξουν επαγγελματικά αλλά και θα αποτελέσουν την βάση μιας ευδόκιμης πολιτείας.

Κατανοώντας την  πολυδιάστατη σπουδαιότητα της εκπαίδευσης την κατατάσσουμε πάντα στην κορωνίδα των προτεραιοτήτων μας σαν Περιφερειακή Αρχή.  Αφουγκραζόμαστε τα ζητούμενα και παραμένουμε αρωγοί, επί της ουσίας, τόσο στο έργο των εκπαιδευτικών αλλά και στις ανάγκες των εκπαιδευομένων και των οικογενειών τους, πρόθυμοι να προσφέρουμε κάθε δυνατή στήριξη, με  γνώμονα τα μέσα και τις δυνατότητες που διαθέτουμε.

Σας ευχόμαστε καλή αρχή και ένα όμορφο ταξίδι στην μάθηση, είθε  δια βίου!

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

Π.Ε. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & Π.Ε. ΙΘΑΚΗΣ

ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ – ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΚΟΥΡΗΣ

 




16122257999808197650 2

 

 

00 inkefalonia general ad 300X250